vrijdag 19 september 2014

VVV-Venlo pakt volle wint tegen Almere City FC

VVV-Venlo heeft vrijdagavond in Seacon Stadion - De Koel - voor de derde keer dit seizoen een thuiszege behaald. Opponent Almere City FC vertrok met een 3-2 nederlaag op zak weer terug naar Flevoland. Door de schorsing van Jeffrey Altheer mocht de Let Vitalijs Maksimenko zich opmaken voor zijn eerste basisplaats. Yuki Otsu keek vanaf de bank toe. De Japanner werd door trainer Maurice Steijn geslachtofferd voor zijn slechte optreden tegen MVV en voor hem in de plaats speelde Dyon Gijzen.

De beginfase in Venlo was van beide kaarten erg matig. Na circa een half uur spelen de eerste goede aanval van VVV-Venlo en het was gelijk kassa. Na een aanval over verschillende schijven was het Aziz Khalouta die Melvin Platje bediende. De spits kwam goed voor zijn bewaker en tekende zijn eerste doelpunt in Venlose dienst aan: 1-0. Enkele minuten later verdubbelde Danny Post de voorsprong na een hoekschop van Randy Wolters. Via enkele Almeerse ledematen plofte de bal achter doelman Marco van Duin in het doel: 2-0. VVV-Venlo hield de voordelige marge van twee doelpunten tot aan de rust al waren de Flevolanders nog dicht bij de aansluitingstreffer.

Tien minuten na de pauze was de 2-1 dan toch een feit. Na een vermeende overtreding van Quin Kruijsen wees scheidsrechter Manschot naar de stip. Vanaf elf meter maakte Vincent Janssen geen fout: 2-1. Kort daarna kwam Danny Wintjens goed weg toen hij de bal op de achterlijn verspeelde, maar Almere City FC profiteerde niet. Na een uur spelen deed Platje weer van zich doen spreken. Hij werd door Robin Buwalda op avontuur gestuurd en voor doelman Van Duin maakte de spits geen fout: 3-1. In het laatste half uur kwam VVV-Venlo nauwelijks meer in de problemen. Het was zelf nog via enkele aanvallen dicht bij de 4-1. Zo zag Platje doelman Van Duin te ver voor zijn goal staan en probeerde het van afstand. Zijn inzet zeilde net over de goal. In blessuretijd werd het toch nog even spannend toen Vincent Janssen voor de 3-2 zorgde. De resterende minuten bleef de thuisploeg overeind en behaalde zo dankzij twee treffers van Platje de derde thuiszege van het seizoen. Dinsdag speelt de ploeg van trainer Maurice Steijn wederom thuis. Dan komt FC Eindhoven in het kader van de KNVB-beker op bezoek in Venlo.

VVV-Venlo - Almere City FC 3-2 (2-0).

• Scoreverloop: 29. Melvin Platje 1-0, 35. Danny Post 2-0, 55. Vincent Janssen 2-1 (pen), 60. Melvin Platje 3-1, 90. Vincent Janssen 3-2.
  • Scheidsrechter: Manschot.
  • Toeschouwers: 4150.
  • Gele kaarten: VVV-Venlo; Guus Joppen, Quin Kruijsen. Almere City FC; Fabian Serrarens en Sander Keller

Opstelling VVV-Venlo: Wintjens; Joppen, Buwalda, Maksimenko, Fleuren; Post (46. Sevinc), Gijzen (90. Balkestein), Kruijsen; Khalouta, Platje en Wolters (85. Elito).

Opstelling Almere City FC: Van Duin; Bouma, Keller, Toet (79. Kip), Quasten; Serrarens, Sneijder, Salasiwa; Mamedov (68. Dissels), Janssen en De Kogel.