dinsdag 23 september 2014

VVV-Venlo bekert verder na strafschoppen

VVV-Venlo heeft de derde ronde van de KNVB-beker bereikt. Na twee uur voetballen wisten VVV-Venlo en FC Eindhoven in Seacon Stadion - De Koel - niet tot scoren te komen. De loterij genaamd strafschoppenreeks moest uiteindelijk beslissing brengen. Vanaf elf meter waren de Venlonaren het meest koelbloedig en bekeren daardoor verder. Bij VVV-Venlo was Melvin Platje de grote afwezige. De spits had wat last van zijn hamstring en trainer Maurice Steijn hield hem uit voorzorg buiten zijn selectie. Door de absentie van Platje stond Khalouta geposteerd in de punt en kreeg Medy Elito een kans in de basis als rechtsbuiten. Daarnaast kreeg Selman Sevinc een basisplaats. De middenvelder uit de eigen jeugd verdrong Jeffrey Altheer uit de startelf.

Gedurende het eerste bedrijf waren de kansen voor beide teams zeer spaarzaam. De beste mogelijkheid was er aan het einde van de eerste helft voor VVV-Venlo. FC Eindhoven-doelman Chiel Kramer had grote moeite met een schot van Randy Wolters en moest het leer loslaten. De rebound van Aziz Khalouta verdween van dichtbij wonderbaarlijk hoog over het doel. Na een uur spelen de eerste echte goede kans voor FC Eindhoven. Maar dankzij een goede save van Niki Mäenpää op een schot van Joey Sleegers bleef het 0-0. Even later kwam Robin Buwalda met de schrik vrij na een foutieve inspeelpass door kordaat optreden van zijn ploegmaat Mäenpää. De Finse doelman ontpopte zich steeds meer als man van de wedstrijd, want hij hield bij verschillende doelpogingen zijn doel schoon. Even schrokken de Venlose toeschouwers toen Mäenpää met nog een kwartier te spelen naar de grond ging. Na een behandeling aan de schouder kon de doelman verder. Maar goed ook want zeven minuten voor tijd hield hij met een knappe save Sleegers van scoren af. Even daarvoor had Quin Kruijsen de kans om te scoren, maar de middenvelder treuzelde te lang bij een schietkans. Drie minuten voor tijd leek FC Eindhoven alsnog met de zege te gaan vertrekken, maar een doelpunt van Fries Deschilder werd geannuleerd wegens buitenspel. Doordat doelpunten uiteindelijk uitbleven, moest er een verlenging aan te pas komen.

In de dertig extra minuten vielen ook geen treffers. Al was invaller Vito van Crooij in de slotminuut nog het dichtste bij. Zijn stift kon ternauwernood door doelman Chiel Kramer gered worden. Gevolg was dat strafschoppen uit moesten gaan maken wie naar de derde ronde van de KNVB-beker mocht gaan.

Vanaf de strafschopstip hielden de spelers van VVV-Venlo de zenuwen het meest in bedwang en zodoende ziet die club zichzelf terug bij de loting voor de derde ronde van de KNVB-beker. Dyon Gijzen, Quin Kruijsen, Joeri Schroijen en Vito van Crooij scoorden voor de geelzwarten, terwijl Aziz Khalouta de eerste strafschop niet raak schoot. bij FC Eindhoven waren Norichio Nieveld en Joey Sleegers niet trefzeker. Aankomende vrijdag treffen VVV-Venlo en FC Eindhoven elkaar weer, maar dan voor de Jupiler League. Plaats van handeling is dan het Jan Louwers Stadion in Eindhoven.

VVV-Venlo - FC Eindhoven 0-0. Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scheidsrechter: Makkelie.
  • Toeschouwers: 2323
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Joppen, Maksimenko (90. Balkestein), Buwalda, Fleuren; Sevinc, Gijzen, Kruijsen; Elito (61. Van Crooij), Khalouta en Wolters (67. Schroijen).

Opstelling FC Eindhoven: Kramer; Durwael, De Wilde, Nieveld, Gunst; Van Son (91. Bourdouxhe), Deschilder, Van den Boomen (106. Van den Hurk); Van Hout (68. Hunte), Boere en Sleegers.