vrijdag 12 september 2014

Moeizaam VVV-Venlo neemt wel punt mee uit Maastricht

Vrijdagavond 12 september speelde VVV de eerste Limburgse derby van het seizoen. In stadion De Geusselt in Maastricht was MVV de tegenstander. Bij VVV begonnen nieuwelingen Melvin Platje en Robin Buwalda direct in de basis. De derde aanwinst, Vitalijs Maksimenko, begon op de bank. Hij speelde dinsdag nog 90 minuten met Letland tegen Kazachstan. In het doel verving Danny Wintjens de geschorste Niki Mäenpää.

De openingsfase is voor de thuisploeg. In de eerste drie minuten duikt MVV enkele keren gevaarlijk op voor de goal van Danny Wintjens. Mark Veldmate is het dichtstbij, maar zijn kopbal gaat net over de goal van VVV. Ook daarna blijft MVV de gevaarlijkste ploeg. In de 22ste minuut is Veldmate het opnieuw bijna Veldmate. Stef Peeters legt knap terug op de zestien, waarna de aanvaller zijn schot net naast de goal ziet verdwijnen. Op het half uur komt de eerste grote kans voor MVV. Een ingestudeerde vrije trap leidt tot een schot van Peeters, maar Wintjens weet de bal knap uit de kruising te boksen. Vlak voor rust krijgt MVV de grootste kans van de eerste helft. Via een MVV-aanvaller en het lichaam van Pim Balkstein valt de bal voor de voeten van Niels Vorthoren. Vanaf vijf meter haalt hij uit richting het doel, maar Danny Wintjens weet de bal met een knappe reflex over de goal te duwen. Het is dan nog niet gedaan in de eerste helft, want ook VVV krijgt nog een grote kans op de openingstreffer. Een corner van links komt op het hoofd van Pim Balkestein, die een metertje naast knikt. Zo gaan beide teams rusten met een 0-0 stand.

Ook na rust is het MVV dat veelvuldig de aanval zoekt en de Venlonaren achteruit dringt. Na een kwartier in de tweede helft krijgt de thuisploeg opnieuw een mogelijkheid. De bal komt vanaf links laag voor richting Bryan Smeets die op de penaltystip volledig vrij staat. De middenvelder maait echter over de bal, waardoor de kans verloren gaat. Tien minuten voor tijd moet VVV verder met tien spelers, na een rode kaart voor Jeffrey Altheer. De middenvelder krijgt zijn tweede gele kaart na een overtreding rond het strafschopgebied van de Maastrichtenaren. De thuisploeg drukt de tien uit Venlo daarna steeds verder naar achteren. Invaller Wimilio Vink probeert het in de 85ste minuut met een schot vanaf de rand van de zestien, maar een goal blijft nog altijd uit. Daar lijkt drie minuten voor het einde verandering in te komen. Vanaf de linkerkant komt een panklare voorzet op MVV’er Jordy Croux. Die heeft de bal voor het intikken, maar mikt naast het lege doel. VVV ontsnapt. In de resterende minuten weten de tien uit Venlo stand te houden tegen de elf uit Maastricht. De Limburgse derby eindigt in 0-0 en zo nemen de mannen van Maurice Steijn een punt mee naar Venlo. Volgende week speelt VVV-Venlo in het eigen Seacon Stadion – De Koel – de wedstrijd tegen Almere City FC.

MVV Maastricht – VVV-Venlo 0-0Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scheidsrechter: Van de Graaf
  • Gele kaart(en): Peeters (MVV), Altheer (VVV) Rode kaart: 81. Altheer (2x geel)
  • Toeschouwers: 4484

Opstelling MVV Maastricht: Coppens; Ospitalieri, Knops, Kuipers, Moustafa; Smeets, Peeters, Vorthoren; Croux, Veldmate (81. Vink), Brouwers (28. Braken)

Opstelling VVV-Venlo: WIntjens; Fleuren, Balkestein, Buwalda, Joppen; Altheer, Post, Otsu (59. Kruijsen); Wolters (73. Elito), Platje (87. Maksimenko), Khalouta.