zondag 13 april 2014

Randy Wolters scoort maar VVV-Venlo verliest 2-1 in Sittard

Op vrijdag 11 april stond na de thuiswedstrijd tegen FC Emmen nu weer een uitwedstrijd voor de mannen van René Trost en zijn technische staf op de rol. Tegenstander deze avond was Fortuna Sittard, voorafgaand aan de wedstrijd de nummer 9 van de Jupiler League. De mannen uit Sittard hadden 48 punten uit 34 wedstrijden. Onze geelzwarten stonden derde met 57 punten.

Met Fleuren en Reimerink terug in de basis na hun respectievelijke blessure en schorsing, mochten de Venlonaren aftrappen op het hobbelige veld in Sittard. De gastheren maakten meteen duidelijk dat ze er vanaf minuut één fel op zouden zitten en zo drongen de mannen van Fortuna Sittard meteen aan. In de tweede minuut leidde dat tot een kopkans voor Nkoyi, die naast het doel van Mäenpää verdween.
In de 8e minuut is de eerste Venlose corner te noteren en die is meteen gevaarlijk: Türk brengt de bal in en via het hoofd van Altheer komt de bal terecht bij Reimerink, die plaatst de bal op het hoofd van Balkestein. Zijn kopbal is goed gemikt, maar Vlug brengt redding op de Sittardse doellijn. Net na het kwartier is het raak aan de andere kant: een uittrap van VVV-Venlo komt uiteindelijk bij NKoyi terecht. Die krijgt tijd om de bal vrij te maken en hij passeert Mäenpää in de verre hoek met een geplaatst schot.
Even later komen de Venlonaren met de schrik vrij: Khalouta geeft vanaf links een scherpe voorzet, die door de instormende Nkoyi gelukkig gemist wordt. Niet veel later is het dezelfde Nkoyi die aan de zijlijn Vlug aanspeelt. Die haalt de achterlijn en zet voor op Khalouta. Door goed verdedigend werk kan hij niet tot een schot komen, maar de Sittardse druk houdt aan.
Echte grote kansen blijven echter uit: pas in de 33e minuut is het een vrije trap van Briels die door Mäenpää met een uiterste krachtinspanning net genoeg wordt afgebogen zodat de bal via de binnenkant van de paal terug het veld invliegt. Wanneer Wolters voor Balkestein in het veld is gekomen, is het Nkoyi die de stand op 2-0 zet. In eerste instantie kan Mäenpää nog redding brengen, maar op de tweede poging van Nkoyi heeft de Finse doelman geen antwoord.   

In het begin van de tweede helft krijgen de Venlonaren via Rajcomar een schietkans in de vijandelijke zestien. Hij weet de bal vrij te maken, maar zijn schot smoort in de geelgroene verdediging. Even later mag Wolters uithalen. Zijn schot wordt door Kaya onschadelijk gemaakt. Even later is het Wolters die een gele kaart krijgt als hij een Sittardse counter eruit wil halen.
Fortuna Sittard komt er niet meer zo gemakkelijk uit als in de eerste helft en de Venlonaren proberen steeds verder in de richting van Kaya op te schuiven. En bekeken pass op Gijzen is de inleiding op de Venlose gelijkmaker. Gijzen controleert de bal goed en wacht op de inkomende Wolters. Die wordt op maat aangespeeld en weet de bal achter Kaya tegen de touwen te schieten: 2-1.
Voor de Venlonaren het startsein om nóg feller in de duels te gaan. Zo zijn met name Gijzen en Wolters met stevig spel zeer aanwezig op het middenveld en probeert Wolters een paar keer van afstand het doel van Kaya onder vuur te nemen, echter  De Venlose druk op het doel neemt toe, maar dan is ook Fortuna Sittard weer gevaarlijk met een schot van Briels dat net naast het doel van Mäenpää verdwijnt.
De Venlose storm gaat na een kwartier even liggen, maar wordt daarna weer aangewakkerd door de goed doorjagende Gijzen en de felle Wolters. Helaas komen de passes vanaf de zijkant niet goed aan of worden ze door keeper Kaya gepakt, waardoor de verdediging van Fortuna Sittard redelijk makkelijk stand houdt. Zo komen de Venlonaren uiteindelijk te kort om nog een punt mee te nemen uit Sittard, want ook in de vier minuten extra tijd weten de mannen van René Trost niet meer te scoren.

Fortuna Sittard - VVV-Venlo 2-1 (2-0).
  • Scoreverloop: 16. Nkoyi (1-0); 39. Nkoyi (2-0); 59. Wolters (2-1) 
  • Scheidsrechter: Van den Kerkhof
  • Gele kaart(en): Linssen (Fortuna Sittard); Wolters, Altheer (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 4.123 

Opstelling Fortuna Sittard Kaya; Linssen, Dreesen, De Boer en Turan; Janssen (82. Zennaro), Briels en Voorn; Khalouta, Nkoyi (86. Nepomuceno) en Vlug (70. Bahr)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein (39. Wolters), Altheer en Donkers (57. Ascroft); Schroijen, Türk en Sevinç ; Gijzen (87. Cooper), Rajcomar en Reimerink

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten