maandag 21 april 2014

Jong PSV - VVV-Venlo 2-1

Op maandag 21 april stond na de thuiswedstrijd tegen Almere City FC nu weer een uitwedstrijd op de rol voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Tegenstander in het Philips Stadion in Eindhoven die middag was Jong PSV, voorafgaand aan de wedstrijd de nummer 12 van de Jupiler League. De mannen uit de Lichtstad hadden 50 punten uit 36 wedstrijden. Onze geelzwarten stonden vierde met 58 punten.

De wedstrijd komt maar langzaam op gang en het duurt tot in de twaalfde minuut voor er echt doelgevaar is. Een vrije trap vanaf de zijkant van de Eindhovense zestien wordt door Rajcomar gemist, maar door Gijzen richting het doel getikt. Een Eindhovense voet voorkomt dat de bal het doel in gaat. Na een dik kwartier is het Vloet die voor het eerst het Venlose doel onder vuur neemt, maar zijn harde schot gaat naast. Vervolgens krijgt Jong PSV in een kwartier tijd enkele corners te nemen, maar die worden niet gevaarlijk en kunnen redelijk eenvoudig worden verwerkt door de defensie van de Venlonaren. Door vele kleine overtredingen aan Jong PSV-zijde komen de Venlonaren niet in hun spel en wanneer dat wel lukt, is de passing niet zuiver genoeg en lukt het de geelzwarten niet om keeper Bertrams te testen. Na 35 minuten mag VVV-Venlo een vrije trap nemen, randje 16. De bal wordt door Rajcomar genomen, gaat door de muur, maar keeper Bertrams pakt eenvoudig. In de 38e minuut is het Jong PSV dat op voorsprong komt: Mäenpää weet eerst met enkele acrobatische acties nog een treffer te voorkomen, maar de bal wordt niet goed verwerkt door de verdediging. Daardoor krijgt Vloet de kans om uit te halen. Dat doet hij bekeken en zo laat hij de 1-0 op het scorebord van het nagenoeg lege Philips Stadion zetten. Dat is ook de ruststand.

De tweede helft, met De Kogel voor Gijzen in het veld, begint met een enorme kans voor de Venlonaren: Rajcomar geeft de bal op maat aan Schroijen. Die moet zelf schieten, maar besluit de bal aan Reimerink te geven. Laatstgenoemde verwacht die bal niet en zijn doelpoging wordt geblokt door een Eindhovense verdediger. Even later is het weer een vlotte aanval van Venlose zijde: voorzet vanaf rechts wordt niet aangeraakt door Türk, waardoor Reimerink kan uithalen. Dat doet hij met buitenkant rechts, maar de bal gaat over. In de 57e minuut is het een snelle combinatie tussen Schroijen en Rajcomar na een inworp. Schroijen haalt met enkele bewegingen de achterlijn, maar besluit deze keer wél zelf te schieten en niet de bal op de inlopende De Kogel te spelen. Het schot van Schroijen eindigt in het zijnet. De combinaties van de venlonaren zijn in de tweede helft een stuk beter dan in de eerste helft, maar het is Jong PSV dat de score in de 68e minuut verdubbeld: na een slechte inworp van VVV-Venlo moet Mäenpää een corner toestaan. Deze wordt op het hoofd van Koch gemikt en die kopt de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen en zet daarmee Jong PSV op 2-0. Met iets minder dan 20 minuten op de klok is het Schroijen die voor de derde keer in de tweede helft ontsnapt aan zijn directe tegenstander. Deze keer is zijn keuze wel goed en schiet hij de bal hard onder keeper Bertrams door: de Venlonaren hebben hun gewenste aansluitingstreffer en kunnen op jacht gaan naar meer. Dat kan wanneer Schroijen het eindstation is na een snelle omschakeling. Zijn doelpoging is echter te eenvoudig om de Jong PSV-defensie in verlegenheid te brengen. Vijf minuten voor tijd wordt Mäenpää gered door een zijn verdedigers, die een bal na een Eindhovense corner van de lijn haalt. De Venlonaren proberen steeds verder richting het Eindhovense doel op te schuiven en tot aan het vijandelijke strafschopgebied gaat dat nog goed, maar daarna komen de ballen niet aan. Jong PSV blijft gevaarlijk via snelle uitbraken, dus VVV-Venlo moet op blijven passen bij de 1-op-1-situaties achterin. Ondanks de vijf minuten extra speeltijd en de aanvallende intenties van de Venlonaren zijn er geen echte doelkansen meer te noteren. In de allerlaatste minuut krijgt VVV-Venlo nog een vrije trap. Zelfs keeper Mäenpää gaat mee naar voren. De bal wordt hoog ingebracht, maar smoort in het Eindhovense strafschopgebied waarna scheidsrechter Berben affluit. Daardoor moet VVV-Venlo met een 2-1 nederlaag uit de Lichtstad vertrekken.

Jong PSV - VVV-Venlo 2-1 (1-0).

• Scoreverloop: 38. Vloet (1-0); 68. Koch (2-0); 71. Schroijen (2-1)
  • Scheidsrechter: Berben
  • Gele kaart(en): De Wijs (Jong PSV); De Kogel, Türk (VVV-Venlo)
  • Toeschouwers: 1.058

Opstelling Jong PSV: Bertrams; Noor, Koch, De Wijs (73. Heesakkers) en Dengering; Leemans, Vloet en Özbozkurt (87. Horsten), Rayhi (73. Van Overbeek), Schalk en Boljevic

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Schroijen, Fleuren, Altheer en Donkers (54. Balkestein); Türk, Gijzen (46. De Kogel) en Sevinç (64. Kruijsen); Wolters, Rajcomar en Reimerink