vrijdag 4 april 2014

Invallende Randy Wolters heeft assist op de winnende 2-1

Op vrijdag 4 april stond na de uitwedstrijd tegen de Graafschap nu weer een wedstrijd in ons eigen Seacon Stadion - De Koel - voor de mannen van René Trost en zijn technische staf op de rol. Tegenstander deze avond was FC Emmen, voorafgaand aan de wedstrijd de nummer negen van de Jupiler League. De mannen uit Emmen hebben 47 punten uit 33 wedstrijden. Onze geelzwarten stonden derde met 54 punten.

Na een ietwat voorzichtig begin van beide zijdes, probeerden de Venlonaren het initiatief naar zich toe te trekken. Zo krijgt Türk de bal aangespeeld, draait zich vrij en met een geplaatst schot wil hij Van der Vlag passeren. De keeper weet de bal weg te werken. Nog geen minuut later komt rechtsback Donkers gevaarlijk opzetten en geeft hij de bal scherp voor. Te scherp, want geen van de opkomende geelzwarte aanvallers kan de bal binnen werken. In de 18e minuut krijgen de Venlonaren een vrije trap op een meter of 28 van het doel van Van der Vlag en Türk neemt plaats achter de bal. Het lijkt te ver om het in een keer te doen, maar de middenvelder waagt het erop. Met een schot dat meer geplaatst dan hard is, weet hij echter de keeper van FC Emmen te verschalken en zo de 1-0 op het bord te brengen. De twee volgende kansen zijn voor diezelfde Türk. Eerst jagen hij en Gijzen de verdediger en keeper van FC Emmen zo op, dat de bal veroverd wordt. Wanneer Gijzen de bal naar Türk speelt, staat deze buitenspel en wordt zijn doelpunt terecht afgekeurd. Een paar minuten later is het weer Türk die attent doorgaat wanneer Van der Vlag een schot van Sevinç niet klem weet te krijgen. Türk schiet tegen Van der Vlag op en zo blijft de stand 1-0. Na dertig minuten wordt de stand gelijk: in een van de spaarzame kansen is het voormalig VVV-Venlo-speler Bergkamp die de voorzet van Bakkati achter keeper Mäenpää tegen de touwen kopt. VVV-Venlo blijft echter onverstoord de aanval zoeken. Een paar minuten na de gelijkmaker is het Altheer die doorgaat op keeper Van der Vlag. Die laat de bal los. Rajcomar kan de bal helaas niet binnenschieten, omdat Van der Vlag het schot weet te blocken. Kort voor rust is er een prachtige combinatie tussen Gijzen en Rajcomar. In de vijandelijke zestien weten de twee aanvallers elkaar goed te vinden. Eindstation Gijzen mikt de bal echter net naast, waardoor het driehoekje geen passende afsluiting krijgt. Zo zoeken de beide partijen met 1-1 de kleedkamers op.

Na rust is het na 3 minuten even schrikken: een terugspeelbal in de Venlose verdediging is te kort en zo kan FC Emmen het doel van Mäenpää onder vuur nemen. Gelukkig is Mäenpää op zijn post en kunnen zijn verdedigers opgelucht ademhalen. Even later is het Rajcomar die goed doorjaagt en de bal af weet te pakken. De pass op Gijzen is goed, maar die stuit na een solo weer op keeper Van der Vlag. Van der Vlag is ook weer het eindstation na een vlotte aanval van de Venlonaren, waarbij Gijzen niet kiest voor de mee opgekomen Rajcomar, maar zelf besluit te kiezen. De doelman van FC Emmen weet met zijn vingertoppen het zachte schot net genoeg van richting te veranderen. Schroijen kan er vervolgens niet bij en zo gaat ook deze kans voorbij. Even later is het wel raak: de net in het veld gekomen Wolters geeft een keurige voorzet vanaf de linkerkant, Rajcomar weet de bal met een snoekduik tot doelpunt te promoveren en zo de Venlonaren op een verdiende 2-1 te zetten. Rajcomar is even later weer gevaarlijk, wanneer hij een verloren gewaande bal toch weet te redden voordat die de achterlijn over gaat. Met enkele bewegingen weet hij de bal vrij te maken en uiteindelijk hard richting het doel te werken. Zijn bal houdt het midden tussen een schot en een voorzet, waardoor het gevaar uiteindelijk is geweken in het strafschopgebied van FC Emmen. In de laatste minuten hebben de Venlonaren het nog even lastig, wanneer FC Emmen druk zet en enkele corners achter elkaar krijgt. Een van de ballen vliegt rakelings over het doel, en Balkestein gooit zich een keer met alles wat hij heeft voor een poeier uit de tweede lijn. Zo weet VVV-Venlo uiteindelijk de overwinning over de streep te trekken en de drie punten in Venlo te houden.

VVV-Venlo - FC Emmen 2-1 (1-1).
  • Scoreverloop: 18. Türk (1-0); 30. Bergkamp (1-1); 72. Rajcomar (2-1)
  • Scheidsrechter: Otto
  • Gele kaart(en): Ascroft, Sevinç (VVV-Venlo); Metaj, Bakkati, De Wit (FC Emmen)
  • Toeschouwers: 3.700
Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Schroijen (69. Wolters), Balkestein, Ascroft en Donkers; Sevinç, Türk en Altheer; Hendriks (56. Fleuren), Rajcomar en Gijzen

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Görtz, Siekman (28. De Wit) en Metaj; Rozema, Bannink (76. Weghorst) en Resida (80. Almubaraki) ; Schokker, Bergkamp en Martinus