vrijdag 31 januari 2014

Een getergde Randy Wolters scoort de winnende

Op vrijdag 31 januari stond de eerste thuiswedstrijd na de winterstop op de rol voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Tegenstander was FC Eindhoven, voor de wedstrijd de nummer twee van de Jupiler League. De Eindhovenaren hadden 44 punten uit 24 wedstrijden. De geelzwarten stonden vierde, met 2 punten minder.

De Venlonaren begonnen goed aan de wedstrijd en zetten de Eindhovense verdediging direct onder druk. Dat leidde al in de eerste minuten tot enkele hachelijke momenten voor het doel van Van den Kieboom: eerst werd Türk omgetrokken in de vijandelijke zestien (geen overtreding volgens de scheidsrechter) en even later volgen er een paar klutsballen die er niet in gaan. Na dik kwartier is het FC Eindhoven dat plots toeslaat: een voorzet vanaf de achterlijn wordt door De Groot achter Mäenpää gekopt, waardoor de blauwwitten de 0-1 laten aantekenen. De Venlonaren lijken binnen zestig tellen weer gelijk te maken, maar de voorzet van Joppen komt nét iets te ver achter de ingelopen Schroijen, die daardoor de bal niet goed kon raken. VVV-Venlo leek niet van slag door de achterstand: het bleef de aanval zoeken en met name Reimerink ging enkele malen goed langs zijn directe tegenstander aan de rechterzijlijn. Het ontbrak echter aan zuiverheid in de eindpass. En wanneer de bal van Reimerink dan eens perfect werd teruggelegd, zoals in de 27e minuut, was het Türk die de bal naast het Eindhovense doel werkt. Tien minuten voor rust is het Niels Fleuren die op avontuur gaat en na een schaarbeweging de bal voorslingert. Van den Kieboom kan de baan van de voorzet nét genoeg van richting veranderen zodat Reimerink niet tot scoren kan komen. In de extra tijd van de eerste helft krijgt Schroijen nog een grote kans. Hij gaat vanaf de linkerkant op de keeper af, maar in plaats van voor te zetten schiet hij de bal hard in het zijnet.
Dit schot van Randy Wolters werd nog gekraakt

Maar deze knal van van ongeveer 30m was wel raak !!!!

Randy Wolters; tactisch op de bank beginnen, dan na invallen de winnende maken en 3 zéér belangrijke punten

Randy Wolters met zijn ontlading !!!

Met twee ongewijzigde teams begint de tweede helft. Daarin zijn de Venlonaren meteen gevaarlijk: na twee minuten mag Altheer een indraaiende corner vanaf links nemen. Die zeilt over iedereen heen en komt zo bij Reimerink terecht die nagenoeg op de doellijn staat. Toch weet hij de bal niet in het doel te werken. Zo blijven de Venlonaren tegen de achterstand aankijken. Enkele minuten later is het Schroijen die er vandoor gaat. Zijn voorzet vanaf links is echter te scherp voor de mee opgekomen Rajcomar en Reimerink, waardoor ook deze kans niet tot een doelpunt gepromoveerd wordt. In de fase die volgt blijft het spelbeeld hetzelfde: veel Venlose aanvalsdrang, waarbij regelmatig de achterlijn wordt gehaald, maar waar net de beslissende actie ontbreekt om tot scoren te kunnen komen. Het duurt tot in de 67e minuut dat Mäenpää in actie moet komen, maar daar moet hij zich dan ook volledig strekken om een afstandschot van Waalkens onschadelijk te maken. Drie minuten later, met De Kogel en Wolters voor Rajcomar enSchroijen, krijgen de Venlonaren een strafschop toegekend: Balkestein wordt omver getrokken door Nieveld, die met zijn tweede gele kaart het veld moet verlaten. De Kogel schiet hem kiezelhard in de linkerbovenhoek en brengt de 1-1 op het scorebord. Met nog 20 minuten te spelen en een numerieke meerderheid is het voor de Venlonaren zaak om de wedstrijd tot een goed einde te brengen. Toch is Eindhoven nog gevaarlijk: Mäenpää moet redding brengen op een vrije trap en de bal over de lat tikken. Met Kruijsen voor Türk gebruikt Trost zijn derde en laatste wissel. De Venlonaren vallen aan, maar Eindhoven blijft overeind, ook wanneer Wolters van dichtbij mag uithalen en zijn schot gekraakt wordt. Met 4 minuten extra blessuretijd is er nog een beetje tijd voor de Venlonaren om de winnende treffer te scoren. Dat lukt uiteindelijk ook: Wolters lijkt eerst de bal te verspelen en daarna een mispeer af te leveren. Zijn dwarrelbal verdwijnt echter achter Van den Kieboom. Zo winnen de Venlonaren met 2-1!
Randy Wolter op de schouders van Pim Balkestein bij sfeer van o5

VVV-Venlo - FC Eindhoven 2-1 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 17. De Groot (0-1); 70. De Kogel (pen. 1-1), 90+3. Wolters (2-1)
  • Scheidsrechter: Lindhout
  • Gele kaart(en): Balkestein, Post, Fleuren (VVV-Venlo); Vermeer (FC Eindhoven)
  • Rode kaart(en): Nieveld (2x geel) (FC Eindhoven)
  • Toeschouwers: 4.600

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Altheer en Joppen; Post, Türk (85. Kruijsen) en Sevinç; Schroijen (69. Wolters), Rajcomar (67. De Kogel) en Reimerink

Opstelling FC Eindhoven: Van den Kieboom; Durwael, Nieveld, van Son en Bourdouxhe; Waalkens (85. Reniers), Hunte en Vermeer; De Wilde, Lagouireh, De Groot (81. Makiavali)