vrijdag 24 januari 2014

VVV-Venlo in de slotminuten met de winst er vandoor

Op vrijdag 24 januari stond weer een uitwedstrijd op de rol voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. Tegenstander was Willem II uit Tilburg, die voorafgaand aan deze wedstrijd de nummer twee van de Jupiler League waren. De Tricolores hadden 43 punten uit 23 wedstrijden. De geelzwarten stonden vierde, met 4 punten minder. De tegenstander was gehavend door een drietal schorsingen: de verdedigers Peters en Wuytens waren geschorst en ook doelpuntenmachine Boymans ontbrak in deze wedstrijd na zijn vijfde gele kaart in de vorige speelronde.

Na iets minder dan 10 minuten kwam de wedstrijd tot leven: eerst kregen de gastgevers een vrije trap randje 16. In de eerste poging kwam volgens scheidsrechter Janssen de Venlose muur te snel naar voren. Rajcomar kreeg daarvoor de gele kaart gepresenteerd. Bij de tweede poging moest Mäenpää redding brengen. In een oogwenk was de bal aan de andere kant: de snelle Wolters zette voor op Reimerink, die kwam nét te kort om de bal achter Swinkels te krijgen. Daarna duurde het een tijdje voor er weer een echte kans te noteren was: de wedstrijd speelde zich vooral op het middenveld af en lag regelmatig even stil voor een blessurebehandeling. En wanneer er dan een aanvalsmogelijkheid is, zijn de vleugelspelers onzuiver in hun passing. Zo haalt Reimerink de achterlijn, maar komt zijn pass achter Rajcomar in het strafschopgebied. Net voor het half uur is er even druk van Willem II. Een goede voorzet van Van Buuren wordt door Altheer tot corner gekopt. Die corner wordt weer koppend weggewerkt door de Venlose defensie, ten koste van een nieuwe hoekschop. Die bal blijft lang hangen rond de zestien, maar er komt uiteindelijk geen kans uit voor de Tilburgers. Even later is het Mäenpää die attent keept en de bal weet weg te werken voordat de instormende Ondaan gevaarlijk kan worden.

Met twee ongewijzigde elftallen wordt er afgetrapt voor de tweede helft. Willem II komt sterk uit de startblokken, maar de Venlose defensie is op zijn hoede en weet de angel uit de Tilburgse aanvallen te halen. Toch wordt de druk op het Venlose doel groter, mede omdat de gastgevers vaker de tweede bal hebben. De Venlonaren hebben steeds meer moeite de bal weg te krijgen. René Trost probeert met het inbrengen van Kruijsen en even later Schroijen (voor respectievelijk De Kogel en Wolters) met vers bloed de wedstrijd in een andere richting te duwen. In de 72e minuut lijkt dat met een razendsnelle uitbraak tot succes te leiden. Türk gaat op avontuur en is alleen. Hij draait zich vrij in het strafschopgebied en probeert de bal met veel gevoel over Swinkels te draaien. De keeper kan er echter nog net zijn vingertoppen tegenaan krijgen. Willem II blijft aanvallen, maar dat gebeurt met minder overtuiging. Hierdoor kan VVV-Venlo zich steeds vaker onder de druk uitvoetballen. De Venlonaren zijn echter te slordig bij hun balbezit en kunnen daardoor niet rustig tot een aanval komen. Toch komt er de Venlose voorsprong: in de zesentachtigste minuut is het Balkestein die een vrije trap van Türk snoeihard achter de kansloze Swinkels kopt. 0-1 voor de Venlonaren en die wordt met man en macht verdedigd en zo wint VVV-Venlo ook de uitwedstrijd in Tilburg.

Willem II - VVV-Venlo 0-1 (0-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

• Scoreverloop: 86. Balkestein (0-1)
  • Gele kaart(en): Mamedov, Andrade (Willem II); Rajcomar, Wolters, Balkestein, Sevinç, Reimerink (VVV-Venlo)
  • Scheidsrechter: Janssen
  • Toeschouwers: 10.000

Opstelling Willem II: Swinkels; van Buuren (89. Mathieu), Cornelisse, Heerkens en Jallo; Landzaat (78. Ippel), S. Wuytens (84. Haemhouts) en Messaoud; Ondaan, Andrade en Mamedov

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren, Balkestein, Altheer en Joppen; Sevinç, Rajcomar en Türk; Wolters (68. Schroijen), De Kogel (64. Kruijsen) en Reimerink