vrijdag 10 januari 2014

Vriendschappelijke wedstrijd; FC Den Bosch - VVV-Venlo 1-0

Op vrijdag 10 januari stond voor het team van René Trost en zijn technische staf de tweede oefenwedstrijd van de winterstop op het programma. In een regenachtig Den Bosch mochten de Venlonaren het opnemen tegen de plaatselijke FC. Van die ploeg werd begin december nog met 1-0 verloren in de reguliere competitie.

De Venlonaren beginnen gedreven aan de wedstrijd: in de 7e minuut lijkt De Kogel de score te openen: hij draait zich prachtig vrij en stift de bal over keeper De Ruiter. De bal gaat echter rakelings naast.Tien minuten later zijn het de gastgevers: een schot van Kiliç wordt onderweg van richting veranderd en Mäenpää is uit positie. Toch weet hij de bal toch nog tegen de lat te werken. Daarna houden de Venlonaren het overwicht, maar dat leidt niet tot uitgespeelde kansen. In de 37e minuut gaat Promes op avontuur. Hij stoomt op door het centrum en geeft de bal aan Reimerink. Die haalt op snelheid de achterlijn en zet voor. Via keeper De Ruiter gaat de bal op de paal en stuitert hij buiten bereik van De Kogel weer het veld in. Vijf minuten voor rust is het Den Bosch dat de score opent. Zeldenrust lijkt zich vast te lopen in de Venlose verdediging, maar weet met een kapbeweging de bal toch nog vrij te maken. Vervolgens jaagt hij de bal keihard in het dak van het doel buiten bereik van Mäenpää: 1-0.

De tweede helft, met drie wissels aan Venlose zijde, begint met een goede rappe aanval die eindigt bij De Kogel. Zijn geplaatste schot gaat echter naast het doel van De Ruiter, waardoor de geelzwarten tegen een achterstand aan blijven kijken. In de 63e minuut krijgt Zeldenrust een goede mogelijkheid, maar hij schiet de bal over het Venlose doel. Een kwartier voor tijd zijn de Venlonaren gevaarlijk uit een standaardsituatie. Een vrije trap van Türk vanaf een meter of twintig wordt door De Ruiter ternauwernood uit zijn doel geranseld. Daardoor blijft de stand op 1-0. Met vier verse krachten in het veld proberen de Venlonaren de laatste fase van de wedstrijd nog de bakens te verzetten. Dat lukt helaas niet meer en zo vertrekken de Venlonaren met hetzelfde resultaat uit de Brabantse hoofdstad als tijdens de competitie: 1-0.

FC Den Bosch - VVV-Venlo 1-0 (1-0)Voor alle foto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 40. Zeldenrust
Opstelling FC Den Bosch: De Ruiter; Tahapary, Boddaert, Hofstede en Rutten; Hasan, Kiliç en Seuntjens; Bakx, Quekel (61. Statie) en Zeldenrust (71. Thomassen)

Opstelling VVV-Venlo: Mäenpää; Fleuren (46. Ascoft), Promes (77. Gielen), Altheer (46. Balkestein) en Joppen; Post (46. Sevinç), Türk (77. Kruijsen) en Rajcomar; Wolters (77. Hendriks (82. Wolters) ), De Kogel en Reimerink (77. Gijzen)