vrijdag 5 april 2013

FC Den Bosch schiet weinig op met gelijkspel

Lees het verslag op www.fcdenbosch.nl
Na het verdwijnen van Veendam uit het betaalde voetbal, verloor FC Den Bosch deze week nog eens 6 punten, nadat het al eerder in het seizoen 3 punten had verloren toen ook AGOVV Apeldoorn failliet was verklaard. Nadat de nieuwe stand was opgemaakt, moest FC Den Bosch de uitwedstrijd tegen Telstar winnen om de kans op play-offs te behouden. Door het 1-1 gelijke spel zijn de mogelijkheden daarop ernstig verminderd. In de eerste helft liet FC Den Bosch een aantal aardige kansen op doelpunten liggen; in de tweede helft moest het met een mazzeltje de opgelopen achterstand nog ongedaan maken. De overtuiging ontbrak om de winst uit de brand te slepen.
Foto gemaakt door Aaron van Zandvoort (Pics United)

Foto gemaakt door Aaron van Zandvoort (Pics United)

In de basis van FC Den Bosch was ditmaal door trainer/coach Jan Poortvliet een plaatsje ingeruimd voor Bakx en Kilic hetgeen ten koste ging van Boulghalgh en Van Brakel. FC Den Bosch begon redelijk aan de wedstrijd en kon een aantal mogelijkheden afdwingen. Al na 5 minuten leverde een combinatie tussen Bakx en Van Weert een schot van laatstgenoemde op dat echter naast het doel verdween. Over de flank was de snelle Wolters zijn mannetje vaak te snel af, maar in het centrum heerste de boomlange Promes. En bij Telstar voorin moest FC Den Bosch op zijn tellen passen voor de lepe ex-FC Den Bosch speler Matusiwa. Hij stelde tot twee keer toe Kulhan in staat om op het doel van Begois te schieten. Het eerste schot ging nog naast, maar bij het tweede schot moest Begois handelend optreden. Aan de andere kant reageerde Van Weert te laat op een slimme steekpass van Vlug, en vond Wolters na een goede aktie het doel net niet. Daarna kregen Van den Broek en opnieuw Van Weert uitstekende mogelijkheden om de score te openen, maar doelman Varkevisser stond een prima partij te keepen, en kwam tweemaal als winnaar tevoorschijn. Maar ook Telstar liet voor rust nog van zich spreken in de persoon van Isoufi, die zijn inzet net naast het Bossche doel zag gaan. Van Isoufi die in Den Bosch ook al sterk speelde, ging samen met Matusiwa een constante dreiging uit.
Foto gemaakt door Aaron van Zandvoort (Pics United)
Foto gemaakt door Aaron van Zandvoort (Pics United)
Dat bleek vlak na rust meteen toen Matusiwa met links uithaalde en de bal in de linkerhoek zag verdwijnen. Daardoor werd de druk voor FC Den Bosch nog groter omdat het wist dat het eigenlijk moest winnen. Doordat de vorm bij verschillende spelers ontbrak liet de afwezigheid van de geblesseerden De Bock en Seuntjens zich nog eens extra voelen. FC Den Bosch miste de overtuiging om via goede combinaties de tegenstander kapot te spelen en moest het in die fase doen met twee kopballetjes van Van Weert die in het ene geval over het doel verdween en in het andere geval de lat schampte. Een levensgrote kans van Hoefdraad werd door doelman Begois uitstekend gered, maar de kans op 2-0 leek groter dan de Bossche gelijkmaker. Toch viel die toen de ingevallen Van Brakel de bal uit een vrije trap via de muur in het doel van Varkevisser zag ploffen: 1-1. FC Den Bosch probeerde nog eens aan te zetten en na een goede aktie van Van Weert die twee man uitspeelde, miste zijn schot echter de overtuiging. Een schot van Bakx werd door Varkevisser nog maar eens gered, maar ook Telstar kreeg via Isoufi (schot geblokkeerd door Buitenhuis) en Matusiwa (een bal voor het inkoppen) nog kansen op de overwinning. Met dit gelijke spel schoot FC Den Bosch niet veel op, hoewel het de concurrenten FC Dordrecht en FC Oss zag verliezen. Door de winst van Fortuna Sittard kan FC Den Bosch zich nog maximaal richten op de 9e plaats, die mogelijk nog recht geeft op de play-offs.

Telstar - FC Den Bosch 1-1 (0-0)

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Tim Hofstede, Daan van Dinter (60' Bart van Brakel); Jeffrey Vlug, Benjamin van den Broek, Hasan KiliƧ (63' Enzio Boldewijn), Randy Wolters (88' Emre Bilgin); Istvan Bakx, Tom van Weert.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten