vrijdag 26 april 2013

FC Den Bosch onderuit bij hekkensluiter FC Eindhoven

Lees het verslag van www.fcdenbosch.nl
FC Den Bosch heeft zichzelf in Eindhoven tegen de plaatselijke FC wel een hele slechte dienst bewezen. Daar waar het moest knokken voor zo'n beetje de laatste kans om de Jupiler Play-Offs te halen, stond het al na 28 seconden met 1-0 achter. Na een kleine 10 minuten spelen stond er al de 2-0 op het scorebord. Via een penalty kwam FC Den Bosch nog wel redelijk snel met de aansluitingstreffer, maar toen spits Tom van Weert na een half uur spelen ook nog met een op het oog ernstige knieblessure moest uitvallen, werd de opgave voor de Bosschenaren er niet gemakkelijker op. In de tweede helft leidde het Bossche overwicht niet tot een tweede treffer, maar moest het in de slotfase ook nog de 3-1 incasseren. Bij FC Eindhoven keepte ex-FC Den Bosch doelman Brahim Zaari een uitmuntende wedstrijd. Doordat ook de concurrenten FC Dordrecht en FC Oss verloren behoudt FC Den Bosch nog een waterkansje voor de Jupiler Play-Offs.

Bij FC Den Bosch stonden de backs Rutten en Brock weer in de basis na hun blessures van vorige week. Ook Vlug was terug na ziekte, zodat de beginopstelling nogal gewijzigd was ten opzichte van vorige week. Al in de eerste minuut mocht Waalkens met de bal opdribbelen naar het doel zonder dat een Bossche verdediger hem ook maar iets in de weg legde. Hij pakte dit kadootje ook uit en schoot de bal in het Bossche doel: 1-0 na 28 seconden. Vlak daarna kreeg FC Den Bosch toch al de kans op de vroege gelijkmaker maar de kopbal van Van den Broek uit een mooie voorzet van Brock werd door Zaari knap tot corner verwerkt. Na ongeveer 10 minuten spelen kreeg FC Den Bosch de tweede opdoffer te verwerken. De uitstekend spelende linksback Ospitalieri vloog over de linkervleugel naar voren, passeerde Rutten in een flits en leverde een prima voorzet af die door Dadda maar in het doel hoefde te worden gelopen: 2-0. FC Den Bosch probeerde de wedstrijd daarna over te nemen maar na een goede aktie van Van Weert en een schot van Wolters kwam de uiterst gemotiveerde Zaari andermaal als winnaar uit de strijd. Toch moest hij capituleren toen FC Den Bosch een strafschop kreeg na een handsbal. Tom van Weert kogelde de bal in het doel: 2-1. FC Den Bosch bleef aandringen maar verprutste via Bakx en Vlug enkele reuze kansen. Na ruim een half uur kreeg FC Den Bosch een nieuwe tik te verwerken toen Van Weert zich ogenschijnlijk verstapte in een duel en met een knieblessure het veld moest verlaten. Zijn vervanger was Bart van Brakel waarna Benjamin van den Broek naar de spitspositie verhuisde. In die fase bleef FC Den Bosch de bovenliggende partij maar Zaari bleef onpasseerbaar als de bal tussen de palen kwam. Een schot van Van Brakel ging net naast en na een voorzet van Wolters zat Zaari Van den Broek weer dwars. Vlak voor rust kwam FC Eindhoven er nog eens gevaarlijk uit en leek de 3-1 te gaan scoren. Dadda die Brock uitspeelde wilde op een mooie manier scoren maar zijn lob mislukte en stierf in schoonheid. Daarna moest Van Brakel nog eens redden na een mooie aanval van Eindhoven. Vlak voor rust raakte ook Brock nog eens geblesseerd die in de tweede helft niet meer terugkeerde.
Met Tahapary ging FC Den Bosch op zoek naar de gelijkmaker. Er ontstond een ware belegering op het Eindhovense doel, maar FC Den Bosch miste vooral een koele afmaker. De kansen en mogelijkheden bleven komen, maar Vlug schoot over, een schot van Wolters werd door Zaari gekeerd, Kilic trof de lat en uit een prima voorzet van Tahapary kopte Vlug maar net over. Een schot van Van Brakel verdween via Paridaans over het doel en een kopbal van Kilic werd nog maar eens schitterend gered door Zaari. Boldewijn werd nog gebracht maar het haalde allemaal niets uit. Vijf minuten voor tijd mocht de kleine invaller Koc volkomen vrij achterwaarts inkoppen na een corner. De bal viel bij de tweede (ongedekte) paal binnen. Voor FC Den Bosch restte niet anders dan een hele bittere nederlaag in een seizoen waar ook wel heel veel tegen zat, maar waar het ook zelf de kansen niet greep. Bij winst vrijdag thuis tegen De Graafschap en verlies van FC Dordrecht en puntenverlies van FC Oss is het mathematisch nog mogelijk de Jupiler Play-Offs te bereiken, maar dat zou een wonderlijke afsluiting van een bizar seizoen zijn.



FC Eindhoven - FC Den Bosch 3-1 (2-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois; Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis (69' Enzio Boldewijn), Tim Hofstede, Joey Brock (46' Justin Tahapary); Jeffrey Vlug, Hasan KiliƧ, Benjamin van den Broek, Randy Wolters; Tom van Weert (33' Bart van Brakel), Istvan Bakx.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten