maandag 5 maart 2012

SC Veendam drukt FC Emmen naar laatste plaats

De vijftigste derby tegen SC Veendam heeft FC Emmen niet het gewenste resultaat gebracht. De Veendammers wonnen verdiend met 2-0 en omdat ook AGOVV won daalde FC Emmen af naar de onderste plaats.

Supporter Ab Struik ontwierp ooit de rode lantaarn in de tijd dat Jan Olde Riekerink nog trainer van FC Emmen was. Het symbool voor de bezetting van de laatste plaats kreeg een plaatsje in het museum maar kan na het verlies tegen SC Veendam weer te voorschijn worden gehaald. Op de zege voor de Oostgroningers viel ook helemaal niets af te dingen. Na twee forse nederlagen in uitwedstrijden was het doel in eigen huis het geschonden blazoen weer wat op te poetsen maar het bleef in de goede bedoelingen steken. Trainer René Hake: "We wilden deze wedstrijd aangrijpen om weer een ander gevoel te krijgen door een positief resultaat neer te zetten maar dat is dus mislukt. We bleven vaak te kort spelen en vergaten de ruimtes achter de tegenstander te bespelen. We hebben wel kansen gehad via Rojer en Wolters met name maar het fortuin ontbrak. We zitten duidelijk in de hoek waar de klappen vallen. Maar aan het begin van het seizoen is het ons gelukt om uit het dal te klimmen en dat gaat ons nu ook lukken." Lees verder op fcemmen.nl

FC Emmen-SC Veendam 0-2 (0-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Doelpunten: 31. Opoku 0-1, 52. Romann 0-2.
Scheidsrechter: Abbing.
Gele kaart: Görtz, Wolters (FC Emmen), Coppoolse, Wagenaar (SC Veendam).
Toeschouwers: 3186.

Opstelling FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Fischer, Halfhuid, Görtz, Mravec (83. Velda), De Groot, Wolters, De Visscher (76. Boztepe), Jongebloet (69. Almeida), Rojer.

Opstelling SC Veendam: Nienhuis; Wagenaar, Loohuis, Vakalopoulos, Apau, Romann (84. Feenstra), Hoxhaj (77. Coppoolse), Menting, Lambooy, Opoku (79. Kluin), Hutten.

Vrijdag 9 maart 2012 speelt FC Emmen de laatste van 6 wedstrijden binnen 18 dagen tegen FC Eindhoven. Randy Wolters zal deze wedstrijd vanaf de tribune moeten aanschouwen. I.v.m. zijn 5e gele kaart die hij deze wedstrijd kreeg is hij geschorst.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten