vrijdag 30 maart 2012

FC Emmen kan zegereeks Helmond Sport niet stoppen

Lees het verslag van fcemmen.nl

FC Emmen heeft de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met minimale cijfers verloren. De 1-0 nederlaag betekende de zevende achtereenvolgende verliesbeurt voor de Emmenaren die al 630 minuten hebben gespeeld zonder zelf te scoren.




In vergelijking met een week eerder tegen Fotruna Sittard heeft FC Emmen het er zeker niet slecht afgebracht. Het veel hoger genoteerde Helmond Sport kwam slechts tot één treffer en kreeg voor het overige weinig uitgespeelde mogelijkheden. Hoewel FC Emmen goed verweer bood, ook na een directe rode kaart voor Arsenio Halfhuid in de 48e minuut, bleef het probleem het zelfde: de ploeg kan niet scoren. Het aantal doelpuntloze minuten werd op 630 gebracht waardoor het stokoude record uit 1986 dat op 597 stond ruimschoots is ‘verbeterd.’ Er dreigt inmiddels een ander oud record te sneuvelen namelijk het aantal achtereenvolgende nederlagen. Het staat op acht en stamt uit het seizoen 1988/89. Komende vrijdag kan dat in Zwolle worden geëvenaard tenzij FC Emmen net als een jaar eerder daar voor een verrassende uitslag zorgt.
FC Emmen-trainer René Hake lanceerde na afloop een Cruijffiaanse tekst met ‘als je de bal niet richting doel schiet, kun je ook niet scoren.’ Dat deed zijn ploeg vooral in de eerste helft dan ook niet. Alleen een prima solo van Kevin Görtz die hij afsloot met een schot dat een meter naast ging, kwam in de buurt maar voor het overige hoefde Helmond doelman Sengier zich niet ongerust te maken. Maar ook Helmond Sport creëerde niet al te veel hoewel het af en toe de helpende hand van mistastende Emmenaren kreeg. Zo verspeelden Matthieu Bemba en Arsenio Halfhuid in de beginfase de bal op knullige wijze maar dat liep nog goed af. De derde fout had echter de enige treffer tot gevolg. Mehmet Boztepe speelde de bal halverwege de eigen helft zonder aanwijsbare reden in de voeten van een tegenstander en Helmond Sport maakte daarvan dankbaar gebruik. Een voorzet van rechts werd in eerste instantie door Juanito Sequeira ingeschoten maar gekeerd, doch de rebound werd een prooi voor de ten onrechte over het hoofd geziene Erik Quekel: 0-1. Lees verder.........

 FC Emmen-Helmond Sport 0-1. Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Doelpunt(en): 30. Quekel 0-1.
Scheidsrechter: Kamphuis.
Kaaten: Rode kaart: 48. Halfhuid (FC Emmen). Gele kaart: Güvenc (Helmond Sport).
Toeschouwers: 1582.
Opstelling FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Halfhuid, Fischer, Görtz, Bemba (74. Huntink), De Groot, Boztepe (46. Metaj), De Visscher, Rojer (69. Jongebloet), Wolters.
Opstelling Helmond Sport: Sengier; Justiana, Haastrup, Van der Linden, Joppen, Sequeira, Altheer, Guijo Velasco, Güvenc (68. Grabovac), Quekel, Stachnik (82. Kazlauskas).

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten