vrijdag 16 maart 2012

FC Emmen ook in Dordrecht schotloos

FC Emmen is er ook in de uitwedstrijd tegen FC Dordrecht niet in geslaagd de negatieve reeks te doorbreken. Het verloor met 3-0 waardoor het aantal doelpuntloze minuten op 450 is gebracht.

Randy Wolters vs Dordrecht-keeper "karate kid" v/d Ploeg

In vergelijking met het elftal dat een week eerder nipt van FC Eindhoven verloor, was de basisopstelling van FC Emmen slechts op één plaats gewijzigd. Voor Randy Wolters zat de schorsing er op en mocht weer vanaf de eerste minuut beginnen. Dat ging ten koste van Elson do Rosario Almeida die na zijn blessure nog het juiste ritme zoekt. Mocht Ronaldo Jongebloet de hoop hebben gehad tegen zijn eigenlijke werkgever FC Dordrecht van start te mogen gaan, bleek dat een ijdele hoop. Hij mocht gewoon weer op de reservebank plaatsnemen.
In de eerste helft van het duel aan de Krommedijk gebeurde er niet zo geweldig veel. De thuisploeg ging wel met pressie van start en forceerde twee hoekschoppen binnen twee minuten. FC Emmen speelde het aangekondigde compacte voetbal met de nadruk dus op verdedigen. Er waren wat kansjes voor bijvoorbeeld Jeffrey Rijsdijk en uit een hoekschop ontstond een scrimmage voor de goal van Harm Zeinstra maar de stand bleef dubbelblank. FC Emmen kwam er in deze fase soms best even uit en dwong twee hoekschoppen af zonder echt gevaarlijk te worden.
Na goed een half uur spelen kwam de bijna onvermijdelijke achterstand er dan wel. Uit een vrije trap van Wouter de Vogel kopte de 1 meter 93 lange centrale verdediger Tom Beugelsdijk vanaf een meter of tien in de rechterbovenhoek: 1-0. De Emmer defensie had hem redelijk ongemoeid gelaten. Bart de Groot stond er het dichtst bij maar greep niet in. Kort voor de rust moest Zeinstra de Dordse vedette Cecilio Lopes nog van een treffer af houden en kort daarop was aan de andere kant Randy Wolters met een schot dat via een tegenstander in het zijnet belandde. Lees verder op fc.emmen.nl

FC Dordrecht-FC Emmen 3-0 (1-0). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
Doelpunten: 32. Beugelsdijk 1-0, 79. Hulst 2-0, 81. Post 3-0.
Scheidsrechter: Otto.
Gele kaart: Amevor (FC Dordrecht), Wolters (FC Emmen).
Toeschouwers: 1921.
Opstelling FC Dordrecht: Van der Ploeg; Gielisse, Beugelsdijk, Versluis (59. Lima), Amevor, Post, Tano (30. Achterberg), Rijsdijk, Hulst, Lopes (83. Vlasblom), De Vogel.

Opselling FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, Fischer, Koenders, Bemba (73. Metaj), Mravec (46. Jongebloet), De Groot, De Visscher, Rojer, Wolters (73. Boztepe).