maandag 25 oktober 2010

Eerste verlies van Jong FC Utrecht

Op maandag 25 oktober 2010 speelde Jong FC Utrecht bij en tegen Jong FC Den Bosch in het stadion De Vliert. Jong FC Utrecht verloor de wedstrijd met 4-0 en heeft daarmee het eerste verlies te pakken. Ondanks dat het een 6-punten wedstrijd was blijft de voorsprong 6 punten.

Lees het verslag van fcutrechtjeugd.nl
Jong FC Utrecht is niet langer ongeslagen. Op de zompige grasmat van Stadion De Vliert is het jong FC Den Bosch dat Jong FC Utrecht met 4-0 verslaat. Een geflatteerde maar verdiende nederlaag.

IMG_9491 IMG_9501 IMG_9526
Al na 56 seconden ligt de bal op de stip. Scheidsrechter Govers is onverbiddelijk. Keeper Wesley de Ruiter stopt de door Tom van Weert ingeschoten bal. In de 13e minuut legt de leidsman de bal weer op de stip na een vermeende overtreding. Danny Verbeek laat Wesley de Ruiter nu wel kansloos. FC Utrecht probeert hierna snel orde op zaken te brengen. Veel goede bedoelingen die stranden alvorens de Bossche verdediging serieus in verlegenheid gebracht kan worden. Aan de andere kant moeten de verdedigers van FC Utrecht - met in de hoofdrol keeper de Ruiter - alle zeilen bijzetten om niet op een grotere achterstand te komen. Leon de Kogel mag tot twee keer aanleggen voor een vrije trap net buiten de zestien. Evert Brouwers is een keer dichtbij. Een schot van Zakaria Amrani zoeft over de kruising. Vlak voor rust gaat het dan toch nog mis. Diëgo Karg kan profiteren van een Utrechts misverstand. De ruststand is 2-0.
IMG_9569 IMG_9600 IMG_9607
In de rust gooit Rob Alflen het over een andere boeg. Hij stuurt twee vleugelspelers het veld in - Randy Wolters en Elson Rosario Almeida, weer terug van een blessure. Evert Brouwers gaat vlak achter Leon de Kogel spelen. Alle goede bedoelingen ten spijt. Na iets meer dan een minuut zorgt een ongelukkige klutsbal voor de 3-0 achterstand. Toch laat FC Utrecht zich niet uit het veld slaan en blijft voluit op de aanval spelen. Er komen kansen, veel geluk hebben de gasten echter niet. Elke keer is er wel een gelukkig blok van een verdediger of staat keeper Fortes op de juiste plaats. In de 53e minuut wordt de bal blind vanuit de Bossche verdediging naar voren getrapt. Spits van Weert kan de bal rustig aannemen, een mannetje uitkappen en simpel de 4-0 laten aantekenen. xc3x89xc3xa9n van de laatste wapenfeiten van de thuisploeg in de tweede helft.
FC Utrecht blijft nog steeds strijden voor een beter resultaat. Leon de Kogel zet Evert Brouwers voor de keeper, een kopbal van Gévero Markiet. Beide kansen worden gepareerd door de keeper. De bal wil er gewoon niet in. 42 Seconden te vroeg fluit de scheidsrechter af. Een flinke zeperd voor FC Utrecht dat Den Bosch dichterbij ziet komen in de stand, al zijn het nog steeds 6 punten. Volgende week kan Jong FC Utrecht zich revancheren in de thuiswedstrijd tegen Jong FC Volendam.

Jong FC Den Bosch-Jong FC Utrecht 4-0 (2-0). Klk voor meer wedstrijdfoto's HIER

Opstelling Jong FC Utrecht: Wesley de Ruiter, Gévero Markiet. Kai Heerings, Bart Vriends, Davy Bulthuis, Tony Scheurs (46e min. Randy Wolters), Kevin Huijsman, Anouar Kali (46e min. Elson do Rosario Almeida), Zakaria Amrani, Evert Brouwers, Leon de Kogel.