maandag 18 oktober 2010

Moeizame overwinning Jong FC Utrecht

Op maandag 18 oktober 2010 won Jong FC Utrecht op het eigen trainingscomplex Zoudenbalch tegen Jong Fortuna Sittard. De Jonge Domstedelingen blijven zonder puntverlies terwijl de concurrentie wederom wel punten liet liggen. Jong FC Utrecht staat nu 9 punten "los" van de nummer 2.

IMG_9132 IMG_9156 IMG_9162
Lees het verslag van fcutrechtjeugd.nl
Jong FC Utrecht is nog steeds de te kloppen ploeg in de Eerste Divisie voor Beloftenteams. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden blijven de gasten uit Sittard tot aan de slotfase gemakkelijk overeind.
In een matige wedstrijd kan FC Utrecht pas laat afstand nemen van een stugge tegenstander. In een te laag tempo probeert FC Utrecht de gasten onder druk te zetten. Dit lukt echter maar sporadisch. Toch zijn er kansen genoeg om de score te openen. In de 10e minuut schiet Leon de Kogel een afgeslagen bal net naast. Een kopbal van Frank Demouge wordt in de 18e minuut van de lijn gehaald. Een schot van Evert Brouwers wordt net te veel van richting veranderd in de 26e minuut. Een halve minuut later wordt een geplaatst schot van Gianluca Nijholt knap door Fortuna Sittard keeper Pim Gubbels tot hoekschop verwerkt.
In de 33e minuut lijkt Frank Demouge toch de wedstrijd open te breken. Helaas staat "Man of the Match" Bart van Wieringen net buitenspel. Een terechte beslissing van scheidsrechter Lamkaddem. In de 38e minuut blijkt Leon de Kogel helaas niet verder te kunnen spelen. Anouar Kali is zijn vervanger. Inmiddels komen de gasten beter in hun spel en duiken enkele keren op voor het doel van Erik Cummins zonder echt gevaarlijk te worden. In de 40e minuut kan Frank Demouge - na weer een schot van Gianluca Nijholt - de trekker overhalen. De overijverige spits schiet de bal echter over nadat keeper Gubbels de spekgladde bal moet lossen.Het blijft 0-0 tot aan de rust.

IMG_9176 IMG_9199 IMG_9216
Na 4 minuten in de tweede lijkt het geluk zich toch te gaan keren voor FC Utrecht. Stefano Lilipaly krijgt de bal via Frank Demouge op de rand van het 16 meter gebied aangespeeld en schiet hard op het doel. De bal vliegt tegen de hand van een Fortuna Sittard speler. Na enig twijfelen legt de scheidsrechter de bal op de stip. De dader komt daarentegen weg met een gele kaart. Ismo Vorstermans voltrekt koeltjes het vonnis: 1-0. Vreemd genoeg werkt de moeizaam verkregen voorsprong verlammend op de thuisploeg. Fortuna Sittard blijft geloven in een goed resultaat tegen de koploper en gaat meer en meer op de aanval spelen. Kansen blijven vooralsnog uit, maar de verdediging van FC Utrecht staat niet goed. Aan de andere kant zijn er toch ook kansen om de wedstrijd definitief in het slot te gooien. Een schot van Kai Heering vliegt net langs de verkeerde kant van de paal. Anouar Kali heeft pech dat hij na een prima doorkopbal van Frank Demouge slechts de paal raakt.
In de 68e minuut komt de ploeg uit Sittard naast FC Utrecht. Via een Utrechts been komt de bal bij Joao Fernandez die simpel de bal kan intikken. FC Utrecht schrikt wakker en gaat vol voor de drie punten, wel veel ruimte latend voor de uitvallen van de gasten. In de 77e minuut wordt Fortuna Sittard aanvoerder Noah Jaspers weggestuurd met rood (tweede gele kaart). In de 82e minuut verdwijnt een kopbal van Stefano Lilipaly, na een mooie voorzet van Evert Brouwers, net naast. Nog geen minuut later is het toch raak. Frank Demouge legt de bal nu panklaar neer voor Stefano Liliplay die weinig moeite heeft om van dichtbij raak te schieten: 2-1. Vlak voor tijd begint Anouar Kali aan een solo. Hij heeft mogelijkheden om de bal af te spelen maar kiest ervoor om het zelf te proberen. Een juiste beslissing. De bal kan werkelijk niet strakker in de kruising. Een hele mooie afsluiting van een niet hoogstaande maar wel spannende wedstrijd die gezien het aantal kansen verdiend wordt gewonnen door FC Utrecht. De maximale score houdt aan, maar komt toch enkele keren stevig in het gedrang. Volgende week wacht de moeilijke uitwedstrijd tegen Jong FC Den Bosch.

Jong FC Utrecht-Jong Fortuna Sittard 3-1 (0-0). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Utrecht: Erik Cummins, Gévero Markiet, Ismo Vorstermans, Kai Heerings, Bart van Wieringen, Stefano Lilipaly, Gianluca Nijholt (73' Zakari Amrani), Kevin Huijsman (77' Randy Wolters), Evert Brouwers, Leon de Kogel (38' Anouar Kali), Frank Demouge.