maandag 23 augustus 2010

Winst voor Jong FC Utrecht in eerste competitieduel

Op maandagavond 23 augustus 2010 heeft Jong FC Utrecht haar eerste competitieduel met 1-2 gewonnen van Jong Fortuna Sittard. I.v.m. de slechte toestand van het veld van de Trendword Arena was er uitgeweken naar het kunstgras van v.v. SVM in Munstergeleen. Aldaar wisten de jonge Domstedelingen met een zware delegatie van maar liefst 7 A-selectie-spelers in een matige wedstrijd de 3 punten mee terug te nemen naar Utrecht.

Bewolkt maar met een zonnetje werd er afgetrapt voor de 1e helft. Jong FC Utrecht had het iets minder slechte van het spel en kon niet echt de goede combinaties vinden om rond om de Limburgse 16m echt gevaarlijk te worden. Het leek erna dat de matige 1e helft doelpuntloos zou blijven. Echter in de 39e minuut werd een voorzet van Tommy Oar pardoes door de Limburgse verdediger in zijn eigen goal gekopt, 0-1.

IMG_6606 IMG_6647 IMG_6648

De 2e helft bracht jammer genoeg niet meer als de eerste 45 minuten. Niet alleen zette de Limburgers en de Domstedelingen hun matige spel voort. Ook de leidsman bleef dwalingen houden. Kreeg Jong FC Utrecht tot 2 maal toe een gele kaart nadat er wat commentaar werd gegeven omdat de overtreding onbestraft bleef. In de 62e minuut nam Ismo Vorstermans met de handen langs zijn lichaam de bal aan, in de 16m, op zijn borst een een beetje op de arm. De bal tegen de arm en niet de arm tegen de bal zou je zeggen. De arbiter van dienst vond het een penalty waard en Jong Fortuna Sittard benutte deze dankbaar, 1-1. Een aantal Utrechtse counters bleven ongevaarlijk totdat in de 73e minuut Erixon Danso goed van de rechterkant de 16m inkwam en de Limburgse goalie in de korte hoek klopte, 2-1, Met de voorsprong en 3 wissels in het laatste kwartier speelde Jong FC Utrecht iets beter en werd de resterende tijd gecontroleerd uitgespeeld. Barry Maguire had in de 90+2e minuut nog de kans om de voorsprong te vergroten. Na een handsbal in de 16m van Fortuna Sittard kreeg ook Utrecht een penalty, echter deze werd gemist door de middenvelder. Na het fluitsignaal zal menig Utrechter gedacht hebben; 3 punten en maar snel vergeten deze wedstrijd. Volgende week, niet op maandag maar op dinsdag, thuis tegen FC Den Bosch zal er zeker uit een ander vaatje getapt moeten worden om de 3 punten te behouden.

IMG_6684 IMG_6736 IMG_6763a

Jong Fortuna Sittard - Jong FC Utrecht 1-2 (0-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Eric Cummins, Gevero Markiet, Sander Keller, Ismo Vorstermans, Dave Bulthuis, Erixon Danso (77' Elson Rosario Almeida), Barry Maguire, Gianluca Nijholt, Tommy Oar (85' Randy Wolters), Adam Sarota, Leon de Kogel (72' Kevin Huijsman).