dinsdag 27 juli 2010

Jong FC Utrecht wint van Jong Sparta Rotterdam

Op dinsdagmiddag speelde Jong FC Utrecht op het eigen trainingscomplex "Zoudenbalch" een oefenwedstrijd tegen Jong Sparta Rotterdam. De jonge Domstedelingen waren met 3-2 te sterk voor de jonge Rotterdammers.

De Rotterdammers startte voortvarend. Na 62 seconden lag de bal al in het Utrechtse net. Een goede pass voorlangs naar de 2e paal werd door de Utrechtse verdediging gemist en binnengetikt, 0-1. Lang duurde de achterstand niet. In de 6e minuut was het Leon de Kogel die de gelijkmaker kon binnenschieten. En nog binnen het kwartier had Kai Heerings een goede steekpass op Stefano Lilipaly die de 2-1 binnenschoot. In de resterende 1e helft bleef het aan beide zijden aan wat kleine mogelijkheden en was de sterkte in evenwicht.

IMG_3875 IMG_3901 IMG_3905

In de 2e helft was Jong FC Utrecht de sterkere van de twee en had het ook de betere kansen. De kopbal van Bart Vriends ging over en Tony Schreurs schoot tegen i.p.v. over de keeper. In de 74e minuut was het wel raak toen Randy Wolters goed werd weggestuurd en op snelheid de 16m binnenkwam. De Rotterdamse verdediger en keeper dachten aan een schot maar het werd een bekeken bal breedt op Elson do Rosario Almeida die de 3-1 makkelijk kon binnenschieten. Daarna hadden Randy Wolters nog een gekraakt schot en probeerde Leon de Kogel de bal van de rand 16m te plaatsen maar schoot binnen het handbereik van de keeper. In de 80e minuut wisten de Jonge Spartanen nog de aansluitingstreffer te maken, 3-2. Dit was tevens de eindstand. Wederom een nuttige oefenpot voor trainer/coach Robbie Alflen. Vrijdag 30 juli a.s. zal er een pittigere sparringspartner van de partij zijn, de op de 11e plaats van de Turkse Super Lig gexc3xabindigde Kasimpasa Istanbul.

IMG_3991 IMG_4011 IMG_4025

Jong FC Utrecht - Jong Sparta Rotterdam 3-2 (2-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Eric Cummins (46' Fons Mulder), Gevero Markiet (60' Justin Ruyter), Bart Vriend, Kai Heerings, Dave Bulthuis (46' Bart van Wieringen), Elson do Rosario Almeida, Zakaria Amrani (46' Anouar Kali), Kevin Huijsman (46' Tony Schreurs), Evert Brouwers (46' Randy Wolters), Stefano Lilipaly, Leon de Kogel.