vrijdag 30 juli 2010

Jong FC Utrecht voor het eerst in oranje

Op vrijdag 30 juli 2010 speelde Jong FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen het Turkse Kasimpasa op het sportpark "De Bosrand" van v.v. Stroe. De nummer 11 van de Super Lig, de Turkse eredivisie, was met 3-0 te sterk voor de Jonge Domstedelingen, die voor de eerste keer in het nieuwe oranje uit-shirt speelden.

Kasimpasa, de nummer 11 van de Super Lig, de Turkse eredivisie, had graag gespeeld tegen de A-selectie van FC Utrecht en speelde zoals te verwachten niet met de sterkste opstelling tegen vervanger Jong FC Utrecht. De laatste bood de 1e helft goed tegenstand. De Jonge Domstedelingen waren qua sterkte gelijkwaardig en bij vlagen zelfs beter dan Kasimpasa. Met een paar goede mogelijkheden en zelfs een door scheidsrechter Roelof Luinge niet geziene handsbal in de 16m had het zelfs op voorsprong kunnen komen. De Turken hadden ook bijna met 10 man verder gemoeten. Op een natrapbeweging op Randy Wolters werd Utrechts voordeel gegeven en in het spelvervolg bleef de overtreding onbestraft. Met een nette 0-0 werd er naar de thee gegaan.

IMG_4098 IMG_4115 IMG_4125
In de 2e helft nam Kasimpasa meer de overhand en werd de druk op Jong FC Utrecht opgevoerd. Bijna één uur hielden zij de 'nul'. In de 58e minuut maakte Kasimpasa de openingsgoal. Kai Heerings had in de 16m een duel waarbij de Turkse spits naar de grond ging. Een schwalbe of een pingel, de scheids besliste het laatste en die werd benut, 1-0. Een paar minuten later in de 62e minuut een schot uit de 2e lijn zorgde voor de 2-0. Jong FC Utrecht had nog wat speldenprikjes en helaas een paar buitenspelmomenten. De eindstand van 3-0 viel in de slotseconden. De bal hoefde zelfs niet meer naar de middenstip daar de zeer-kort-gehouden-leiding van Roelof Luinge een einde maakte aan de wedstrijd. Wederom een nuttige oefenpot voor Jong FC Utrecht. Wat er wel opviel aan deze mooie zomeravondwedstrijd waren de over het hele veld horende piepjes van het arbitrale trio en de fanatieke Turkse coaching vanaf de bank, achter beide doelen en van de zéér fanatieke en emotionele trainer die de 2e helft zelfs aan de overzijde van de dug-out buiten de lijnen van zijn speler een bal aangespeeld kreeg.
 
IMG_4132 IMG_4140a IMG_4220

Kasimpasa - Jong FC Utrecht 3-0 (0-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Eric Cummins, Gevero Markiet (78' Justin Ruyter), Francis Dickoh (62' Bart Vriends), Kai Heerings, Dave Bulthuis (62' Bart van Wieringen), Anouar Kali (46' Elson Rosario Almeida), Zakaria Amrani, Kevin Huijsman (78' Leon de Kogel), Randy Wolters (46' Evert Brouwers), Stefano Lilipaly (62' Tony Schreurs), Kevin Vanderbergh (62' Atilla Yildirim).

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten