dinsdag 20 juli 2010

Jong FC Utrecht vergeet te winnen in Den Helder

Op dinsdagavond 20 juli 2010 speelde Jong FC Utrecht een oefenwedstrijd tegen het Helders XI-tal op het terrein van FC Den Helder. Bij de Noord-Hollanders speelde ex-FC Utrecht-speler Rafael Uiterloo mee en bij Jong FC Utrecht was er na langblessureleed de rentree van keeper Fons Mulder.

IMG_3693 IMG_3699 IMG_3722

De 1e helft was nog geen minuut bezich of Kevin Huijsman raakte in een kopduel ongelukkig gewond aan zijn hoofd. Nadat de verzorging hem een mooie tulband had gegeven kon hij de 1e helft uitspelen. In de 7e minuut werd Stefano Lilipaly weggestuurd en omspeelde hij goed de Helderse goalie en kon de 0-1 binnen tikken. Daarna ging het gelijk op en waren de Helderse 11 in de 27e minuut de Utrechtse verdediging net te snel af en konden zij uit een goede voorzet van de flank de gelijkmaker binnenschieten, 1-1. Jong FC Utrecht had geen lering uit het voorval getrokken daar in de 34e minuut een gelijkwaardige situatie de 2-1 opleverde. Dit was tevens de ruststand.

IMG_3766 IMG_3778 IMG_3779

In de 2e helft hadden de jonge Domstedelingen iets meer overwicht. Echter uit een handvol goede mogelijkheden hadden er zeker 2 sucscesvol moeten zijn. Zo schoot Elson Rosario Almeida net naast en uit een solo van Evert Brouwers werd ook niet effectief afgewerkt. Het bleef bij kansen die niet binnengingen waardoor er niet meer gescoord werd en de ruststand ook de eindstand werd.

IMG_3834 IMG_3829 IMG_3847
Na afloop werden er ook nog door ieder team 5 penalty's genomen. Ook deze werd met 2-1 gewonnen door het Helders XI-tal. Al met al een nuttige oefenpot met 2 kleine doppers. Stefano Lilipaly liet tegen een tik tegen de enkel aan en natuurlijk het tulband incident van Kevin Huijsman. Het is even aankijken of deze blessures serieus zullen zijn.

Helders XI-tal - Jong FC Utrecht 2-1 (2-1) . Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Eric Cummins (46' Fons Mulder), Gevero Markiet, Bart Vriend, Kai Heerings, Bart van Wieringen  Elson Rosario Almeida, Stefano Lilipaly (46' Zakaria Amrani),  Kevin Huijsman (46' Dave Bulthuis), Evert Brouwers, Anouar Kali. Leon de Kogel (46' Randy Wolters).