dinsdag 1 december 2009

Verlies voor Jong FC Utrecht bij Jong RKC

Op maandag 30 november 2009 speelde Jong FC Utrecht bij en tegen Jong RKC Waalwijk. I.v.m. het zachte veld van het Mandemakers Stadion werd er gespeeld op veld 3, waarvan de verlichting nu niet optimaal was. Er waren ook de eerste FC Utrecht-speelminuten voor Khalid Sinouh. Zuur voor hem en Jong FC Utrecht dat er met 2-0 werd verloren en dat tegen een van zijn vorige werkgevers.

Dsc06389 Dsc06420 Dsc06435

De wedstrijd was een gelijk opgaande strijd met een goed begin aan Utrechtse zijde. De eerste kans was er voor Leroy George die zijn schot op doel gestopt zag worden. In de 16e minuut was er een dubieuze handsbal beslissing en en makkelijk gegeven penalty werd benut, 1-0. Nog geen 10 minuten later werd Barry Maguire duidelijk in de Waalwijkse 16m onderuit gehaald. De bal was al gespeeld en daarna zag en kon je zelfs horen dat de Utrechtse middenvelder werd geraakt. Echter de arbiter van dienst zag er niets in en liet doorspelen. RKC was zeker niet de mindere en keeper Sinouh moest dan ook flink een keer strekken op een mooi genomen vrije trap van RKC. Linksback zijn bij FC Utrecht betekent je keeper assisteren op de doellijn. Deed Mihia Nesu dit in 2 wedstrijden achter elkaar, Feyenoord-FC Utrecht en FC Utrecht-NAC, Randy Wolters stond deze avond 2 maal toe op de goede plaats om de bal van de lijn te halen. Een duel met de koppen tegen elkaar werd aanvoerder Ismo Vorstermans te veel en deze verliet dan ook groggy het veld.  Nog voor de rust kregen de jonge Domstedelingen ook een penalty. Echter Frank vd Zwan schoot deze hard tegen de lat. Met deze domper erbij werd er naar de thee gegaan.

Dsc06439 Dsc06453 Dsc06458

In de 2e helft werd er aan Utrechtse zijde van alles geprobeerd om op gelijke hoogte te komen. Met weinig kansen lukte dit echter niet. In de 73e minuut bleek nog maar eens goed dat met name de keepers last hadden van de schemerige uiteinde van het veld. Een hard schot van ongeveer 30m verraste de goed keepende Sinouh die nog wel zijn vingers tegen de bal kreeg maar niet genoeg om de bal uit zijn doel te houden, 2-0. Met nog 10 minuten op de klok was er wederom een wissel i.v.m. een blessure geval. Randy Wolters, licht geblesseerd aan de lies, verliet uit voorzorg het veld. De Waalwijkers speelden de wedstrijd gecontroleerd uit. Verlies in Waalwijk, een domper voor Robbie Alplen en zijn team die volgende week op eigen terrein koploper Jong Heracles ontvangen.

Jong RKC - Jong FC Utrecht 2-0 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Khalid Sinouh, Mark van der Maarel, Ismo Vorstermans (38' Edwin Soenarto), Mike van der Kooij, Randy Wolters (80' Kevin Huijsman), Leroy George, Barry Maguire, Ken van Mierlo, Elson Rosario Almeida (66' Ingmar Maayen), Frank van der Zwan, Erixon Danso.

Lees de verslagen van fcutrecht.nl HIER en rkcwaalwijk.nl HIER.