maandag 14 december 2009

Jong FC Utrecht wint tegen 10 van Jong Roda JC

Op maandag 14 december 2009 speelde Jong FC Utrecht op het eigen trainingscomplex "Zoudenbalch" in de eerste "terugwedstrijd" van de cometitie tegen Jong Roda JC. De Jonge Domstedelingen wonnen met 2-0. Mede omdat de Zuiderlingen 3/4 wedstrijd met 10 man moesten spelen.

De laatste wedstrijd voor de winterstop en aan de temperatuur, -4 gr Celsius, was het dan ook te merken. Er moest mede daarom dan ook naar het kunstgras worden uitgeweken. De eerste aanval was van de Limburgers waarbij er naast gekopt werd. Met over en weer wat aanvallen die niet echt kansen opleverde was er in de 26e minuut de rode kaart voor de Limburgse goalie nadat hij Kevin Vandenberg net buiten de 16m omverkegelde. Zijn standin kon direct gestrekt naar de hoek om de gegeven vrije trap van Nana Asare buiten te tikken. Met een man meer had Jong FC Utrecht de wedstrijd onder controle. Doelverdediger Cummins werd een keer goed getest. Jong FC Utrecht had een paar goede kansen uit corners en vrije trappen en Erixon Danso schoot zo waar op de paal. Het dreigde dan ook 0-0 te blijven totdat er naar de thee gegaan zou worden toen in de extra tijd van de 1e helft Frank v/d Zwam op de rand 16m zich er tussendoor frummelde, de Limburgse keeper omspeelde en uit een lastige hoek de 1-0 binnenschoot.

Dsc06562 Dsc06566 Dsc06593

In de tweede helft was het voornamelijk het balletje rondspelen en wachten op een opening en de kansen. Die waren er aan beiden zijden niet echt veel. In de 65e minuut kwam het schot van Ken van Mierlo ook een beetje uit de lucht vallen maar viel wel lekker binnen van een afstand van ongeveer 20m. De Limburgse goalie kreeg er slechts de vingertoppen tegen. Daarna werd de wedstrijd door Jong FC Utrecht gecontroleerd uitgespeeld.

Jong FC Utrecht - Jong Roda JC 2-0 (1-0). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Mark van der Maarel, Francis Dickoh, Ismo Vorstermans, Nana Asare, Erixon Danso, Barry Maquire, Hans Somers, Ken van Mierlo (76' Ingmar Maayen), Frank van der Zwan (75' Atilla Yildirim). Kevin Vandenbergh.