dinsdag 8 december 2009

Combi Jong/A1 FC Utrecht wint gemakkelijk in AB-competitie van Jong Spakenburg

Spakenburgfcukl Op dinsdag 8 september 2009 ging de combinatie van Jong/A1 FC Utrecht voor de 4e ronde van de Alternative Beloften competitie op bezoek bij "de Blauwen" van Spakenburg. De Jonge Domstedelingen wonnen overtuigend met 1-5.

FC Utrecht trad deze avond  de wedstrijd aan met 6 Beloften- en 5  A1-spelers. De Jonge Domstedelingen hadden de gehele wedstrijd een duidelijk overwicht en kwamen nimmer in problemen. In de 14e minuut was het Nick de Jong die met een rush van net over de middenlijn van binnen de 16m droog binnenschoot. Een paar minuten later is er een mooie aanval met goed combinatie voetbal. Via verdediger Jahmill Flu, middenvelder Anouar Kali, aanvaller Evert Brouwers die van de achterlijn aanvaller Nick de Jong bediende. Helaas werd de bal net voor de lijn tegen een van de "Blauwen" aangeschoten. Jong Spakenburg had wel enkele aanvallen echter stuitte telkens voor de 16m op de goede Utrechtse verdediging. In de 42e minuut was het wederom Nick de Jong die na goed voorbereidend werk van Attila Yildirim de 0-2 van binnen de 16m kon binnenschieten. Op slag van de rust maakte Edwin Soenarto een overtreding net buiten de 16m die met geel en dus een 5 minuten tijdstraf werd beoordeeld. De vrije trap leverde geen gevaar op en de scheids floot voor de rust.

(Archieffoto)
Dsc02883Bij aanvang van de 2e helft was er dus nog de tijdstraf en speelden de Jonge Beloften een kleine 5 minuten met 'n man minder. Maar daar was eigenlijk niets van te zien. Terwijl Edwin Soenarto weer binnen de lijnen verscheen was er direct in de 49e minuut een aanval met een solo van Nick de Jong, zijn pass bereikte Anouar Kali die de 0-3 binnenschoot. In de 54e minuut moest Joey Swanink nog even flink strekken. Op een schot van ongeveer 18m tikte de jonge Utrechter de bal uit de verre bovenhoek. Na een uur moest Nick de Jong geblesseerd van het veld en was zijn vervanger Erixon Danso. Jong Spakenburg wist nog een ere-treffer te maken. Het had daarvoor wel de hulp van FC Utrecht nodig. In de 66e minuut was er een te korte terugspeelbal die werd opgepikt en afgestraft, 1-3. Hierna zette Jong/A1 FC Utrecht weer wat aan en was er een mooie combinatie met Attila Yildirim en Erixon Danso. De laatste schoot helaas net naast. In de 77e minuut was Gevero Markiet mee naar voren gekomen met een corner. Tijdens het uitverdedigen kon hij in een scrimmage bij de 1e paal de bal langs de Spakenburgse goalie spelen waarna Attila Yildirim van 2m deze binnenknalde, 1-4. Speelverdeler op het middenveld Anouar Kali stond met name de 2e helft aan veel van de Utrechtse aanvallen had zelf ook een mooi moment. In de 81e minuut van de rand 16m schoot hij goed op doel waarbij de keeper van de Jonge Blauwen maar net de vingers tegen kreeg en de bal kon pareren. Bij het schot van de punt 16m in de verre hoek van Attila Yildirim in de 90e minuut was dit niet het geval en daarmee stond tevens de eindstand op het scorebord, 1-5.

Jong Spakenburg - Jong/A1 FC Utrecht 1-5 (0-2).

Opstelling FC Utrecht: A1-spelers; Joey Swanink, Gevero Markiet, Bart Vriend, Jean-Pierre Kerkeboom, Anouar Kali. Beloften-spelers; Jahmill Flu, Nick de Jong (60' Erixon Danso) Kevin Huijsman, Evert Brouwers, Attila Yildirim.

Helaas door een logistiek foutje geen foto's.