dinsdag 21 juli 2009

Jong FC Utrecht - Telstar in 67e minuut gestaakt ivm onweer

Op dinsdag 21 juli 2009 om 17.00 uur speelde Jong FC Utrecht zijn 2e oefenwedstrijd tegen het team uit de Jupiler League Telstar. Wederom werd er gespeeld op het complex van "Klein Galgenwaard" om het hoofdveld van het "Zoudenbalch" te ontzien. Aan het begin van de 2e helft begon het te regen en kwam de onweer naderbij. In de 67e minuut was het dusdanig genaderd dat de wedstrijd werd gestaakt. De Domstedelingen stonden op dat moment 0-3 achter.

Bij de 1e oefenwedstrijd hadden de mannen van trainer/coach Robbie Alflen 5 trainingen in de benen. Daarna is er voor de 2e oefenwedstrijd 1 training bij gekomen. Randy Wolters begon wederom op de voor hem onwennige plek van linksback. Binnen de minuut werd er op het middenveld balverlies geleden, Randy stond iets te ver bij zijn tegenstander vandaan en moest achter de feiten aanlopen hetgeen resulteerde in een 0-1 achterstand. Jong FC Utrecht moet nog duidelijk wennen aan het 4-4-2-systeem. Bij de opbouw van achteruit naar middenveld en aanval is men nog zeer zoekende. Telstar was beter in de combinatie en op het middenveld hetgeen werd uitgedrukt in de 0-2 in de 29e minuuten de 0-3 in de 40e minuut. In de 33e minuut had Randy nog een goede kans om zijn eerdere fout te herstellen. Met een goede combinatie en op snelheid dook hij op in de Telstar 16m. Hij stuitte echter op de Telstar-stage-keeper Andre Krul. De laatste kreeg net zijn vingertoppen nog tegen de bal die vervolgens corner ging. Met de 0-3 werd er gerust.

Dsc03967 Dsc03989 Dsc04000

In de 2e helft waren er deze keer 8 wijzigingen. Randy Wolters wisselde van positie naar binnenste linker middenvelder met Kevin Huijsman die naar linksback verplaatste. Het was ook gaan regenen en de donkere wolken kwamen dichterbij. Niet voor het spel van Jong FC Utrecht. Met vlagen werd nu wel goed gecombineerd met betere loopacties op het middenveld en in de aanval. Het ging steeds beter en de enkele mogelijkheden werden kansen. Echter het weer gooide roet in de wedstrijd. De onweersbuien waren dichterbij gekomen en toen in de 67e minuut er tussen de flits en het gerommel ineens minder dan 5 seconden zat besloot de scheids de wedstrijd te staken. Na het 10 minuten te hebben aangekeken was er geen duidelijke verbetering en werd de wedsgrijd definitief gestaakt. (Lees het verslag van Telstar HIER)

Jong FC Utrecht - Telstar 0-3 (0-3). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling 1e helft: Erik Cummins, Edwin Soenarto, Ismo Vostermans, Davy Bulthuis, Randy Wolters, Elson Rosario Almeida, Gregory Schaken, Kevin Huisman, Erixon Danso, Frank van der Zwan, Ingmar Maayen

Opstelling 2e helft: Wesley de Ruiter, Mark van de Maarel, Tim Noordraven, Davy Bulthuis, Kevin Huisman, Nick de Jong, Stefano Lilipally, Randy Wolters, Evert Brouwers, Tony Scheurs, Attila Yildirim.