zaterdag 10 januari 2009

Glibberen op het kunstgras

Op zaterdag 10 januari 2009 speelde FC Utrecht A1 de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het gladde kunstgras van het eigen jeugdcomplex "Zoudenbalch" tegen RKC A1. Door de gemiste kansen van de Domstedelingen werd RKC A1 de uiteindelijke winnaar met 1-2. Randy maakte geen minuten op het veld maar in het krachthonk met de fysio.

In de eerste helft had RKC het moeilijk bespeeldbare en gladde kunstgrasveld iets beter onder de knie dan de Domstedelingen. Na een kwartier spelen stopte Mulder voor FC Utrecht een penalty. Toch kwam RKC met 0-1 voor nadat even daarvoor Mensah een goede kans overschoot. Vlak voor rust had Kali ook nog een goede kans maar ook deze ging over. 0-1 de ruststand.

Dsc01592 Dsc01603 Dsc01644

In de 2e helft kwam de thuisploeg wat beter uit de kleedkamer. Nu was het FC Utrecht die iets minder last had van de winterse omstandigheden. Rijkland zag zijn harde werken beloond worden met de gelijkmaker. RKC kreeg 2 kansen achter elkaar waar Pistoor alert reageerde. Vervolgens kreeg FC Utrecht een paar goede kansen op de 2-1 en evt 3-1 maar de kansen werden niet benut. En als je zelf niet de kansen benut valt die aan de andere kant is een beroemde voetbalwet en zo ook vandaag. RKC wist 5 minuten voor tijd er met de winst vandoor te gaan.

FC Utrecht A1 - RKC A1 1-2 (0-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER en HIER.

Opstelling 1e helft: Fons Mulder, Gevero Markiet, Bart Vriends, Sjoerd Molleman, Maikel Matze, Jean-Pierre Kerkeboom, Anouar Kali, Stefano Lilipaly, Christian Gandu, Ferno Haselhoef, Kenneth Mensah.

Opstelling 2e helft: Roy Pistoor, Gevero Markiet, Bart Vriends, Bart Van Wieringen, Kai Heerings, Zakaria Amrani, Hamza Konus, Otman El Kabir, Nourdin El Harmazi, Jorgin Rijkland, Elson Rosario Almeida.