woensdag 3 december 2008

FC Utrecht A1 laat VRC o23 in 2e helft zien wat het waard is

Vrc Op woensdagavond 3 december 2008 speelde FC Utrecht A1 op het eigen jeugdcomplex Zoudenbalch een oefenwedstrijd tegen het Veenendaalse VRC onder 23. Op het ietwat gladde wetraveld waren de Domstedelingen duidelijk de bovenliggende partij. Toch kwamen zij in de 1e helft niet verder dan een 1-1 stand.

Omdat het middenveld de bal te lang vasthield was er balverlies of duurde het te lang eerdat de bal bij de voorwaartsen kwam. Maikel de Harder maakte in ongeveer de 25e minuut de 1-0 en VRC kon 10 minuten later de 1-1 aantekenen. In de tweede helft liep het wat beter. De bal ging soms beter rond danwel naar voren waardoor dan de aanvallen ook gevaarlijker werden. Het scoren kon dan ook niet uitblijven. Met doelpunten van Kenneth Mensah, 2x een goed schot binnen de 16m, Otman El Kabir, mooie vrije trap rand 16m, stage-speler Leon de Kogel, in de korte hoek van 10m en Randy Wolters zo waar met een kopbal, werd uiteindelijk de stand 6-1. Even zag het er naar uit dat VRC nog een 2e treffer zou maken. Nadat Fons Mulder in de 16m de VRC-aanvaller ten val had gebracht maakte hij zijn fout weer goed door de gegeven penalty te stoppen. Ook had met een wat snellere balbehandeling en meer en beter overspel de score waarschijnlijk hoger uitgevallen.
Voor 2 spelers was er nog een wijze les. Voor Fons; MET noppen onder je schoenen schiet je beter uit !!! En voor Kenneth; als de bal op je afkomt moet je BUKKEN.....

FC Utrecht A1 - VRC o23 6-1.

Opstelling: Fons Mulder, Gevero Markiet, Bart Vriends, Sjoerd Molleman, Hamza Konus, Maikel de Harder, Otman El Kabir, Zakaria Amrani, Jorgin Rijkland ('46 Kenneth Mensah), stage-speler Leon de Kogel, Randy Wolters.