woensdag 17 december 2008

Randy na 4 minuten uit de wedstrijd geschopt

Op dinsdag 16 december 2008 speelde FC Utrecht A1 de eerder afgelaste bekerwedstrijd tegen Ajax A1 op het kunstgras van het eigen jeugdcomplex "Zoudenbalch". Het duel wat eigenlijk a.s. zaterdag zou plaatsvinden werd op verzoek van de Domstedelingen eerder gespeeld.

Trainer/coach Harry Suvee begon met een andere opstelling dan zijn normale eerste 11. Hierdoor begonnen Stefano Lilipaly, Anour Kali en Randy Wolters op de bank. Randy die vorige maand in de wedstrijd Twente/Heracles A1 - FC Utrecht A1 een dubbele rode kaart opliep had zijn schorsing erop zitten. Waar in eerste instantie gedacht werd aan 4 tot 6 wedstrijden schorsing bleek een en ander nog mee te vallen. De 2e rode kaart werd door de knvb-tuchtcommisie geseponeerd en voor de 1e rode kaart was de minimale straf van 2 wedstrijden. Echter met aflastingen tegen Ajax (beker) en Sparta (competitie) duurde het 4 weken voor de aanvaller weer op het wedstrijdformulier mocht voorkomen. Echter de Leidenaar in Utrechtse dienst moest wachten tot de 66e minuut tot hij zijn opwachting mocht maken. Bij een 0-2 achterstand werd hij en Stefano Lilipaly ingebracht. Dat na 4 weken aan de kant zijn optreden ook maar 4 minuten zou duren was een grote teleurstelling. Bij zijn 2e balcontact lag de vleugelspits op snelheid en was hij los van zijn directe tegenstander. Echter deze maakte in een ultieme poging Randy af te stoppen schuin van achter een tackle waarbij Randy een flinke schop tegen zijn scheenbeen net boven zijn enkel kreeg. Na de blessurebehandeling probeerde de snelle aanvaller het nog wel. Echter de pijn was te groot waardoor Randy het veld moest verlaten.

Dsc01497 Fcuaja161208_20 Dsc01500

Na de wedstrijd op de weg terug naar huis nam was de pijn dusdanig toegenomen dat een bezoek aan de ehbo van het Leidse Ziekenhuis de volgende stop werd. Daar werd gelukkig gecontateerd dat er niets was in-/afgescheurd maar "slechts" een kneuzing het resultaat was. Met een paar dagen rustig aan doen mag er weer licht wat gedaan worden. Met de winterstop voor de deur moet dit dus geen probleem geven.

De wedstrijd werd overgens met 2-4 verloren. FC Utrecht kwam nog terug van 0-3 naar 2-3. Echter de tijd was te kort en in de laatse minuut van de extra tijd scoorde Ajax zelfs nog de 2-4.

FC Utrecht A1 - Ajax A1 2-4 (0-2). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER en HIER.

Opstelling: Fons Mulder, Gevero Markiet, Bart Vriends, Kai Heerings, Bart van Wieringen, Zakaria Amrani, Otman El Kabier (87' Anouar Kali), Jean=Pierre Kerkeboom, Kenneth Mensah, Jorgin Rijkland (66' Stefano Lilipaly), Nordin El Harmazi (66' Randy Wolters/71' Christian Gandu).