zondag 10 augustus 2008

FC Utrecht niet langs Wigan Athletic

FC Utrecht verloor in Stadion Galgenwaard de openingswedstrijd van het seizoen tegen Wigan Athletic. De club uit de Premier League was zondag met 0-2 te sterk. John van Loen erkende dat het optreden niet het beste van FC Utrecht in de voorbereiding was toe nu toe. Hij sprak van een matige wedstrijd. xe2x80x9cMaar ik heb veel liever dat dat nu gebeurt dan 30 augustus tegen PSV.xe2x80x9d FC Utrecht kwam in de beginfase van de redelijk gelijkopgaande wedstrijd nog wel een aantal keer via goede combinaties in de buurt van het doel van Wigan. De eerste goede mogelijkheid was na 27 minuten spelen ook voor de thuisclub. Van der Gun zag zijn inzet eerst via de doelman van Wigan de paal raken waarna in de rebound ook de paal een treffer van Silberbauer in de weg stond.

Dsc09987_3 Dsc00008 Dsc00033

Wigan, dat al na 17 minuten Heskey wisselde, stelde aan de andere kant De Ruiter twee keer op de proef. Eerst was er het afstandschot van Kilbane dat maar net naast het doel verdween. Twee minuten later schoot De Ridder de bal uit een vrije trap langs De Ruiter: 0-1. In de tweede helft belandde een vrije trap van George in het zijnet en probeerde Silberbauer het met een afstandschot, maar verder wist FC Utrecht de verdediging van Wigan niet in de problemen te brengen. Wigan liep in de 65e minuut verder uit via Killbane die van dichtbij een diepe bal afrondde: 0-2. Daar bleef het bij. In de tweede helft wisselde FC Utrecht zes keer, waardoor ook Van Buuren, Maquire, Faouzi, Van Dijk, Van Mierlo en Schaken speelminuten kregen. Nieuwkomer Michael Silberbauer kon terugkijken op een geslaagd eerste optreden voor eigen publiek. "Je kunt zien dat een goede speler is" , zei Van Loen. "Straks komt Morten Skoubo er ook nog bij. Hopen dat het dan klopt. Volgende week sluit hij aan en gaat hij mee op trainingskamp in Zeeland."

Opstelling FC Utrecht: De Ruiter, Cornelisse (60. Van Buuren), Dickoh, Loval, Silberbauer (76. Maquire), Van der Gun (84 Schaken), George (67. Faouzi), Keller, Somers (63. Van Dijk), Shew-Atjon, Wolters (72. Van Mierlo)

FC Utrecht - Wigan Athletic 0-2 (0-1). Voor meer wedstrijdfoto's klik HIER.