dinsdag 26 augustus 2008

FC Utrecht A1(res) winnen van Jong FC Utrecht(res)

Fcufcukl Op dinsdagmiddag 26 augustus 2008 speelde FC Utrecht A1 tegen Jong FC Utrecht. Dat wil zeggen de spelers die zaterdag niet of weinig speelden in de A1 tegen de spelers van Jong FC Utrecht die gisterenavond niet of weinig speelden. A1-trainer/coach Harry Suvee kwam opdagen met 12 spelers. Echter Beloften-trainer/coach Jan Oosterhuis had slechts 8 spelers tot zijn beschikking. Het werd een partij van 2x40 min. en 10 tegen 10 waarbij Hamza Konus en Eslon Rosaria Almeida bij de Beloften meespeelden.

Scheidsrechter Jan Oosterhuis moest het doen op zijn eigen oordeel zonder grensrechters. Hij floot de wedstrijd vanuit een centrale positie (is hooguit 2x uit de middencirel geweest) en was daarbij niet pietluttig. Beiden partijen klappen er af en toe flink boven op. In het begin was het de A1 die de betere kansen had, echter deze werden niet benut waardoor de Beloften uit de eerste de beste goede aanval op 0-1 voorsprong kwamen. Even later was het dan toch de gelijk maker van de A1, 1-1. Een van richting verandert schot van de Beloften 2-1 en de penalty voor het neerhalen werd benut, 2-2.  Een goede voorzet en niet goed dekken bij de 2e paal kopte de Beloften zich naar 3-2.  Nog voor de rust kon de A1 de gelijkmaker weer aantekenen, 3-3. Ondanks dat de Beloften iets meer handelingssnelheid hadden werd er door de A1 met meer passie gespeeld.  Over de gehele wedstrijd werd er redelijk tempo gespeeld. Ook is het spelen met 10 man (1-3-3-3) is een ander spelletje. Er is geen rugdekking, over het hele veld 1op1 en dus overal mee-terug-verdedigen.
Na een korte rust en drinkpauze werd er aan de 2e helft begonnen. Ook nu lieten de Beloften zich regelmatig aftroeven door de fel spelende A1. Nu benutte de Beloften niet de kansen en was het de A1 die de bal wel in het net liet verdwijnen. Al hadden zij er de nodige kansen voor nodig. Een afstand schot van buiten de 16m en 2x werd de Beloftenverdediging uitgespeeld en de keeper omspeeld en liep de A1 uit naar de eindstand van 6-3. Een stevig en pittige wedstrijd met over en weer fouten en toch ook goede combinaties en aanvallen.

FC Utrecht A1 - Jong FC Utrecht 6-3 (3-3).

Opstelling FC Utrecht A1: Fons Mulder, Zinho Neves, Sjoerd Molleman, Kai Heerings, Otman el Kabir, Jean Pierre Kerkeboom, Zakaria Amrani, Christian Gandu, Nordin el Harmazi, Kenneth Mensah.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, José Spenrath, La-Vyaremo Blaaspijp, Kevin Huisman, Irfan Bachdim, Abdennour Benamar, Hamza Konus(A1), Nick de Jong, Eslon Rosaria Almeida(A1), Evert Brouwers.