zaterdag 23 augustus 2008

FC Utrecht A1 verliest 1e competitiewedstrijd in Den Haag

Op zaterdag 23 augustus 2008 was de 1e ronde van de eredivisie voor A-junioren. Terwijl beiden clubs een open dag hadden speelden ADO Den Haag A1 en FC Utrecht A1 hun 1e cometitiewedstrijd. De 2-1 winst was er voor de thuisclub. De rode kaarten verhouding was andersom. 1 rode kaart voor ADO, 2 rode kaarten voor Utrecht en Maikel de Harder die met de ambulance naar het ziekenhuis werd afgevoerd. Een gebroken enkel werd vermoed maar waarschijnlijk valt het mee en is alleen zijn enkelband ingescheurd.

Utrecht verliest strijd der Gladiatoren
In Den Haag begon Utrecht goed aan de wedstrijd. Al snel ging ADO er tegen aan om het technische spel van Utrecht te ontwrichten. Al naar 4 minuten was ADO succesvol. De bal werd eerst door de doelman van Utrecht gekeerd, maar de terugkerende aanvaller van ADO uit buitenspelpositie, wat niet werd waargenomen door de scheidsrechter en assistent-scheidsrechter, kon de bal in 2e instantie inschieten. Het spel bleef hard en de scheidsrechter stond veel toe en had zeker af en toe de gele kaart kunnen laten zien. In de 33e minuut kon Lilipaly de 1-1 aantekenen na een voorzet van rechts. Even is er weer hoop bij de weinig aanwezige supporters. Echter 9 minuten later is het 2-1. De verdediging blundert weer als na het in 1e instantie stoppen van de doelman de Utrecht verdediging niet snel genoeg is om de bal weg te schieten.

Dsc00086 Dsc00100 Dsc00104

In de 2e helft is Utrecht de betere partij, alleen vergeet het de kansen om te zetten in doelpunten. De zeer slecht fluitende leidsman vergeet zelfs ADO- speler een kaart te laten zien bij een grove overtreding van achteren op de Harder, die waarschijnlijk zijn enkel hierbij breekt. In blessure tijd ontspoort de wedstrijd als Kerkeboom een kopstoot geeft aan een ADO speler, die zeer theatraal en in slow motion naar de grond gaat. Beide spelers verlaten het veld met de rode kaart. Ook Uiterloo mag na opmerkingen op de scheidsrechter het veld verlaten.

Opstelling FCU: Pistoor, Markiet, Noordraven, Vriends, v. Wieringen, Nijholt (67' Amrani), de Harder (67' Kerkeboom), Lilipaly, Haselhoef (57' Rosario Almeida), Uiterloo, Wolters.

ADO Den Haag A1 - FC Utrech A1 2-1 (2-1) Klik voor de foto's HIER en HIER.
  • 04e min 1-0 ADO Den Haag
  • 33e min 1-1 Lilipaly
  • 42e min 2-1 ADO Den Haag