vrijdag 23 augustus 2013

VVV-Venlo wint met 3-2 van Helmond Sport

Op vrijdag 23 augustus stond de tweede thuiswedstrijd van seizoen 13-14 op het programma voor de mannen van René Trost en zijn technische staf. In ons eigen Seacon Stadion - De Koel - was Helmond Sport de tegenstander.

Met Uche Nwofor in de ploeg voor Prince Rajcomar gingen de Venlonaren de strijd aan met Helmond Sport. In de warme Koel gingen de geelzwarten vlot van start. In de 3e minuut gaat Randy Wolters op avontuur aan zijn linkerkant. Hij wordt naar buiten gedwongen, maar weet toch tot een goed schot te komen. Die bal verdwijnt echter in het zijnet.

Minder dan een minuut later is het aan de andere kant wel raak: Post speelt de bal niet goed weg en Helmond Sport kan overnemen. Twee stations later komt de bal bij Marc Koot, die doeltreffend uithaalt: 0-1 en een streep door de rekening van de Venlonaren.

Een kwartier lang golft het spel op en neer en dan nemen de Venlonaren het heft in handen. In de 16e minuut is het Nwofor die de bal met een gelukje bij Reimerink krijgt. Die besluit echter de bal af te spelen en niet zelf te schieten. Na lange periode van balbezit zonder echte kansen, is het in de 27e minuut Otsu die de bal mooi meeneemt met de borst en zo de kans krijgt om hard te schieten. Keeper Van der Steen weet met een puike redding een doelpunt te voorkomen. In de eindfase van de eerste helft klopt Helmond weer gevaarlijk op de deur. Mäenpää is attent en weet de bal net voor de voeten van de inkomende Brouwers weg te werken en zo een grotere achterstand te voorkomen.

Kort voor rust moet Danny Post na een blessurebehandeling het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Jeffrey Altheer. In de slotminuut van de eerste helft krijgt Randy Wolters de bal nog in de vijandelijke zestien. Hij wordt echter net genoeg gehinderd om uit te kunnen halen. Met een 0-1 ruststand zoeken de teams de kleedkamers op.

De tweede helft kent een spectaculair begin: na twee minuten is het Dave Nieskens die ongelukkig de bal achter zijn eigen keeper werkt na een vrije trap van VVV-Venlo. Met 1-1 op het bord zoeken de Venlonaren meteen naar een tweede doelpunt. Enkele minuten na de 1-1 is het Otsu die doorkomt. Hij lijkt onreglementair gestopt te worden, maar de scheidsrechter ziet dat anders. In de tegenstoot is het Helmond Sport dat er snel uitkomt, maar de rappe Elbers werkt de bal over het doel.

In de 58e minuut is het Wolters die de bal buiten het bereik van de Helmondse verdediging voorzet. Nwofor kan er nét niet bij, waardoor het gevaar voor de Helmonders geweken is. Even later is het weer Wolters die de bal langs de lijn meeneemt en deze keer Türk aanspeelt. Die kiest voor een geplaatst schot, dat echter over het doel van Van der Steen verdwijnt.

Daarna komt Helmond Sport weer gevaarlijk dichtbij het Venlose doel. Serhat Koç ontdoet zich van Promes, maar vervolgens geeft hij een bal die het midden houdt tussen een schot en een voorzet, waardoor Mäenpää met de schrik vrij komt. Aansluitend is het weer VVV-Venlo: Otsu kopt door op Nwofor, maar zijn schot wordt geblokt. Helmond heeft moeite met de bal weg te krijgen, maar VVV-Venlo weet niet te profiteren.

In de 72e minuut is het Nwofor die met een prachtige lichaamsschijnbeweging de Helmondse verdediging te kijk zet. In plaats van zelf te schieten, gunt hij de bal aan Otsu. Die wordt echter naar de grond getrokken. Geen penalty, geen doelpunt. Even later is het wel raak. Een meer dan prachtige pass van Altheer wordt door Nwofor meegenomen en keurig achter Van der Steen geschoten: 2-1.

Het spel blijft daarna op en neer golven. Aan de kant van VVV-Venlo zijn er kansen te noteren voor Nwofor en Wolters, aan Helmondse zijde is het Koot die een enorme kans mist op de 2-2. Beide trainers blijven niet al te lang zitten op hun stoeltjes in de dug-out, er zijn te veel spannende momenten in de slotfase. Daarna is het de periode van de wissels: nadat de net in het veld gekomen Travis Cooper de 3-1 binnenschiet, is er aan de andere kant Bridji de 3-2 maakt. Na een spannende slotfase blijft het ----hier echter bij en haalt VVV-Venlo de 3 punten binnen.

VVV-Venlo - Helmond Sport 3-2Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Scoreverloop: 4. Marc Koot (0-1); 47. Nieskens (e.d.) (1-1); 74. Nwofor (2-1); 85. Cooper (3-1); 87. Bridji (3-2)
  • Gele kaart(en): Sequeira (Helmond Sport)