vrijdag 2 augustus 2013

Extreme hitte bij FC Eindhoven - VVV-Venlo

Op vrijdag 2 augustus startte voor VVV-Venlo de competitie-jaargang 13|14 met de uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. Na een gedegen voorbereiding keken René Trost en zijn mannen vol verwachting uit naar het begin van de competitie in de Jupiler League.

Het eerste kwartier is afwachtend, al is er wel een veldoverwicht van de Venlonaren. Net binnen het kwartier zet VVV-Venlo aan: Kruijsen zet stevig door, raakt man en bal, maar scheidsrechter Lindhout laat doorspelen. Na een snelle pass van Otsu komt de bal bij Rajcomar, die slim doorspeelt op Reimerink. Wat volgt is een grote kans voor VVV-Venlo: Reimerink zet strak voor, Rajcomar kopt in kansrijke positie net over.

Na twintig minuten is het weer bijna raak: een snelle vrije trap van VVV-venlo snijdt door de Eindhovense verdediging die staat te slapen. Otsu komt vrij voor de keeper, maar de Japanner schiet echter naast.Nog geen 100 tellen later is het bijna raak aan de andere kant: Mäenpää tikt de bal stijlvol uit de kruising na een Eindhovense vrije trap.

Eindhoven wordt gevaarlijker en dat leidt uiteindelijk na meer dan een half uur tot een grote kans voor de blauwwitten: Van de Hurk komt oog in oog met Mäenpää, maar hij lijkt zijn zenuwen niet onder bedwang te hebben. Zijn 'schot' is niet meer dan een slap rollertje, dat bovendien ook nog eens naast het doel van de Finse goalie gaat.

In de rust wisselt René Trost twee spelers: Rajcomar en Reimerink blijven in de kleedkamer achter, Post en Gijzen komen in het veld. Met Otsu in de spits proberen de Venlonaren een bres te slaan in de Eindhovense defensie, maar de Eindhovenaren blijven makkelijk overeind achterin.

Met als derde wissel Maguire voor Promes halverwege de tweede helft, hoopten de Venlonaren om de wedstrijd te doen kantelen. Maguire geeft in de 73 minuut een prima bal uit een vrije trap op het hoofd van de duikende Altheer. Zijn bal wordt ternauwernood door de Eindhovense doelman Muyters naast getikt, waardoor de stand 0-0 blijft.

In de 85e minuut is er een overtreding op Otsu, die door de scheidsrechter niet gezien wordt. In het vervolg erop maakt Gijzen volgens diezelfde scheidsrechter wél een overtreding, waarna een gele kaart voor de Jupiler League-debutant volgt. In het duw- en trekwerk dat volgt, krijgen beide teams nog een gele kaart: Kruijsen en Van Son gaan in het boekje.

Daarna weten beide teams geen echte kans meer te creëren, waardoor het eerste duel van dit seizoen eindigt in een doelpuntloos gelijkspel.

FC Eindhoven - VVV-Venlo 0-0 (0-0). Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.
  • Gele kaart(en): Beekmans, Van Son (FC Eindhoven), Gijzen, Kruijsen (VVV-Venlo)