vrijdag 9 augustus 2013

VVV-Venlo wint 1e thuisduel van Willem II met 2-0

Lees het verslag van vvv-venlo.nl

Op vrijdagavond 9 augustus stond de eerste thuiswedstrijd van seizoen 13|14 op het programma van VVV-Venlo. De mannen onder leiding van René Trost en zijn staf mochten die avond aan de bak tegen Willem II uit Tilburg, de mede-eredivisionist van afgelopen seizoen.

De Venlonaren stonden in nagenoeg dezelfde beginopstelling als tegen FC Eindhoven. Alleen Jeffrey Altheer ontbrak in de basiself. Zijn plaats werd ingenomen door Danny Post.

VVV-Venlo probeerde Vanaf het begin de mannen uit Tilburg niet in het spel te laten komen en zelf de bal hard in te spelen. Dat leidde in de derde minuut al tot een grote kans: Reimerink bediende vanaf de rechterkant Rajcomar op maat, maar die wist de afgemeten voorzet niet tot doelpunt te promoveren.

De eerste helft golfde het spel op en neer en kregen beide teams via snelle uitbraken de nodige kansen. Mäenpää was attent bij een afstandschot en Post lette goed op door de bal af te schermen zodat de aanvaller van Willem II niet bij de bal kon en Mäenpää kon ingrijpen.

Naarmate de eerste helft vorderde werden de geelzwarten sterker. Yuki was balvast en voerde de druk op de Willem II-verdediging stevig op. En ook Promes deed een aanvallende duit in het zakje: zijn diepe bal op Wolters wordt door de rappe linksbuiten hard maar onzuiver op het doel gevuurd.

Diezelfde Wolters is het die de Venlonaren op een verdiende voorsprong zet: even eerder ziet hij mede-aanvallers Rajcomar en Reimerink volledig over het hoofd en schiet naast, maar in de laatste minuut van de eerste helft weet hij Meul van dichtbij te verslaan. Met 1-0 zoeken de ploegen de kleedkamer op.

De tweede helft is koud bezig en scheidsrechter Sanders is al genoodzaakt om een gele kaart te trekken: Heerkens trapt directe tegenstander Wolters hard achter op zijn been, de gele kaart is op zijn plaats.

Het spel golft in het begin van de tweede helft flink op en neer, zonder dat dit tot echte kansen leidt. De ploegen houden het tempo erg hoog en vooral Yuki Otsu moet soms met handen en voeten afgestopt worden door de verdedigers van Willem II, maar al te vaak weet de behendige Japanner zich eruit te worstelen.

Na een kwartier in de tweede helft is het Andrade die een enorme kans op de gelijkmaker laat liggen: de aanvaller heeft zeeën van tijd, maar weet zich geen raad met de vrije kans. Tot opluchting van Mäenpää schiet hij de bal naast. Willem II lijkt daarna met hard spel het tij te willen keren: de tricolores pakken in minder dan 100 tellen twee gele kaarten, waarvan vooral de eerste van Wuytens een donkergele was na een harde charge op de benen van Rajcomar. De Venlonaren lieten zich echter niet uit de tent lokken en bleven hun eigen spel spelen.

Met nog tien minuten op de klok lijkt Willem II nog eenmaal alles op alles te willen zetten, maar de aanvallen lopen op niets uit, of er wordt te gehaast geschoten uit de tweede lijn. De ballen zijn niet zuiver of worden eenvoudig gepakt door Mäenpää. De verdediging van de Venlonaren is op orde en ook in de slotfase komen de geelzwarten nog maar éénmaal in de problemen: de bal raakt echter de bovenkant van de lat.

Na een schitterende combi tussen Cooper en Reimerink schiet laatstgenoemde de bal zuiver binnen. Hierdoor wordt de eerste thuiswedstrijd van het seizoen meteen in een klinkende overwinning omgezet. De eerste competitiewedstrijd op kunstgras in Seacon Stadion - De Koel - kan de boeken in met een keurige 2-0 overwinning op Willem II.

VVV-Venlo - Willem II 2-0 (1-0). Voor alle foto's klik HIER.

• Scoreverloop: 45. Wolters (1-0); 90+2. Reimerink (2-0)
  • Gele kaart(en): Fleuren, Reimerink (VVV-Venlo); Boymans, Heerkens, Wuytens, Misidjan (Willem II)