woensdag 10 juli 2013

FC Dordrecht verslaat FC Den Bosch

Lees het verslag van FCDBfans.nl
FC Den Bosch heeft de tweede oefenwedstrijd van het seizoen 2013/2014 verloren. In een winderig Waardenburg verloor de ploeg van Ruud Kaiser met 1-0 van FC Dordrecht. Namens FC Den Bosch miste Ralf Seuntjens een strafschop. FC Den Bosch begon achterin met de waarschijnlijke tweede keus. Dat leidde al na negen minuten tot een treffer. Tahapary liet zich simpel uitspelen en aan de tweede paal tikte Godeken binnen. FC Den Bosch kon daar aanvankelijk weinig tegenover stellen. Na twintig minuten schoot Wilmer Kousemaker namens de Schapenkoppen een vrije trap in de muur.
Enkele minuten later werden verscheidene spelers van FC Den Bosch op de bon geslingerd. Eerst was het Hasan Kilic die een overtreding beging op het middenveld. Een minuut later maakte Tim Hofstede een overtreding en ook Justin Tahapary ontving een gele prent.
Tegenstander met noppen naar voren en Randy besluit daarom te springen !!
In de 35e minuut kreeg Randy Wolters zelfs een rode kaart. Een speler van FC Dordrecht maakte een sliding, waarna Wolters opsprong en bovenop deze speler landde. Bewust, oordeelde de arbiter, en Wolters kon inrukken. Nadat de scheidsrechter ook nog even tegen Ruud Kaiser had gezegd dat deze zijn mond moest houden, werd er verder gespeeld. FC Dordrecht raakte op slag van rust nog de lat, maar gescoord werd er niet. De Franse testspits Bouazzaoui kon opnieuw geen potten breken. XX Na de rust kwamen een hoop waarschijnlijke basisspelers in het veld en dat leverde FC Den Bosch - met een man minder - een veldoverwicht op. Heel veel kansen leverde dat niet op, maar FC Den Bosch gaf achterin ook niets weg. Met een sterke Stefan Stam als leider achterin stond het goed.

Tien minuten voor tijd kreeg FC Den Bosch de uitgelezen mogelijkheid om de stand gelijk te trekken. Nadat Istvan Bakx de bal had veroverd, werd er in het strafschopgebied een overtreding gemaakt op Cagri Kodalak. Ralf Seuntjens mocht aanleggen vanaf elf meter, maar mikte op de binnenkant van de paal. Daarna gebeurde er weinig meer en eindigde het duel op 1-0.

FC Dordrecht - FC Den Bosch 1-0 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch 1e helft: S. van Beers (k), Tahapary, Hofstede, Buitenhuis, C. van Beers, van den Broek, Kilic, de Vogel, Zeldenrust, Bouazzaoui, Wolters (35').

Opstelling FC Den Bosch 2e helft: S. van Beers (k), Rutten, de Bock, Stam, Cruz Vicente, van den Broek (71' Kodalak), de Vogel (71' Sebregts), Boddaert, Bakx, Seuntjens.