zondag 23 december 2012

Zelfvertrouwen weg bij FC Den Bosch na eerste tegentreffer FC Oss

Lees het verslag van fcdenbosch.nl

FC Den Bosch heeft de return van de wedstrijd tegen FC Oss met 2-1 verloren. Na een uitstekende eerste helft waarin voldoende mogelijkheden ontstonden om te scoren bracht een toevalstreffer van FC Oss de ploeg van Jan Poortvliet volledig uit balans en was de uiteindelijke nederlaag een logisch gevolg.

FC den Bosch begon uitstekend met al na vijf minuten een goed gericht schot van Ralf Seuntjens op doelman Richard Arends die de bal kon weg stompen. Daarmee was meteen de beste man van FC Den Bosch genoemd, die opnieuw zijn stempel drukte op de eerste 45 minuten. Na een kwartier schoot hij opnieuw goed op doel, maar raakte een speler van FC Oss waardoor de bal er niet in ging. De beste kans kwam na 22 minuten toen Seuntjens Benjamin van den Broek aanspeelde die op een meter op zes vrij voor het doel stond. In plaats van beheerst te schieten, nam hij de bal meteen op de slof waardoor deze metershoog over het doel vloog. Ook na een half uur spelen was een combinatie tussen Tom van Weert, Ralf Seuntjens en jeffrey Vlug goed voor een scoringskans. Opnieuw greep doelman Arends echter goed in. Dan de 41e minuut. Een hoekschop van Marcel van der Sloot kwam terecht bij de boomlange Roy de Ruiter, die met zijn lichaam de bal over de doellijn liep, omdat hij teveel ruimte kreeg van Jelle de Bock: 0-1. De achterstand werkte verlammend op FC Den Bosch en het broze zelfvertrouwen vloeide weg uit een ploeg die amper een paar dagen geleden nog SC Cambuur uit de bekercompetitie knikkerde.

Na rust een opnieuw onherkenbaar FC Den Bosch. FC Oss ging massaal in de verdediging om de voorsprong vast te houden en dat lukte vrij eenvoudig omdat FC den Bosch veel te veel balverlies leed en de snelheid te laag was.Tot overmaat van ramp kwam FC Oss al na zes minuten uit een counter op 0-2 toen een diepe bal van Marcel van der Sloot door Marc Koot simpel werd binnen getikt.

FC Den Bosch wist zich geen raad met de situatie en volhardde in een traag en weinig slagvaardig spelletje waarin de tweede bal bijna steeds voor FC Oss was. Bovendien moesten de Bosschenaren al na 70 minuten de stevig geblesseerde Maarten Boddaert missen die werd vervangen door Ilias Zaimi. Ook Jeffrey Buitenhuis had zijn plaats al moeten afstaan aan Randy Wolters. Gelukkig voor FC Den Bosch bleef het bij 0-2 hoewel de kansen voor FC Oss bij uitbraken op een hogere score aanwezig waren. Zo kwam invaller Cayfano Latupeirissa vrij voor doelman Bruno Appels, maar hij schoot hoog over en kopte Marc Koot in een kansrijke positie onder de bal door. Het gevaar bij FC Den Bosch moest komen van Ralf Seuntjens en invaller Randy Wolters, maar veel geluk hadden ook zij niet. In de 88e minuut dan toch 1-2 toen invaller Enzio Boldewijn Ralf Seuntjens aanspeelde en diens kopbal onhoudbaar in het doel verdween. Een slotoffensief van FC den Bosch met veel lange ballen en snel schieten leverde Randy Wolters nog bijna de 2-2 op, maar de pogingen waren vaak te gehaast om nog effekt te sorteren. Zo bleef het 1-2 en verloor FC Den Bosch opnieuw van een heel matige tegenstander. Deze nederlaag komt opnieuw mokerhard aan bij de spelers, technische staf en vooral supporters, die na de bekerwinst op SC Cambuur een heel ander FC Den Bosch voor ogen hadden. De feestdagen hadden wat dat betreft voor meer vreugde moeten kunnen zorgen.

FC Den Bosch - FC Oss 1-2 (0-1) Voor aale wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels, Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis (56' Randy Wolters), Jelle de Bock, Joey Brock, Jeffrey Vlug (68' Enzio Boldewijn), Bart van Brakel, Maarten Boddaert (70' Ilias Zaimi), Benjamin van den Broek, Ralf Seuntjens, Tom van Weert.