vrijdag 14 december 2012

FC Den Bosch schiet weer tekort

Lees het verslag van fcdenbosch.nl

FC Den Bosch schiet weer tekort In Doetinchem leed FC Den Bosch tegen De Graafschap een pijnlijke 3-0 nederlaag. Op een zwaar bespeelbaar veld kwam het "kick and rush" voetbal van De Graafschap beter tot zijn recht dan het technische spel van FC Den Bosch. In de eerste helft werd FC Den Bosch in een kwartier naar de nederlaag gespeeld, zoals het al eerder tegen Go Ahead Eagles gebeurde. Voor FC Den Bosch was het dit seizoen al weer de tiende nederlaag; hopelijk kunnen de Bosschenaren dinsdag in de beker tegen Cambuur revanche nemen.

FC Den Bosch startte met Ilias Zaimi in de basis (zijn debuut in de basiself) omdat Benjamin van den Broek ziek in Den Bosch was achtergebleven. Bruno Appels kreeg in de goal nog de voorkeur boven de herstellende Kevin Begois, en ook Jeffrey Buitenhuis werd beloond met een basisplaats na zijn goede spel in Veendam. Het veld in Doetinchem was 's ochtends nog sneeuwvrij gemaakt, maar mede door de zware regenval in de avonduren, was het veld op sommige plaatsen tot een moeras verworden. Voor de thuisploeg bekend om haar fanatieke strijdlust en het Engelse "kick and rush" voetbal was dit een voordeel ten opzichte van FC Den Bosch dat het meer van het technische circulatie-voetbal moet hebben. Tel daarbij dan ook nog het goede spel op van de vleugelspelers Tim Vincken en Anco Jansen, en dan is het duidelijk dat het voor FC Den Bosch, zonder sterkhouder Van den Broek op het middenveld, een moeilijke avond zou worden. Toch voetbalde FC Den Bosch in de beginfase aardig mee en zorgde voor enig gevaar voorin met Seuntjens en Wolters. In de 20e minuut kregen de Bosschenaren echter de eerste tik te verwerken. Na een snel genomen vrije trap kon Vincken de bal op het doel schieten, die op ongelukkige wijze door Moreno Rutten van richting werd veranderd en in het eigen doel verdween. De Graafschap werd daarna nog feller in de duels en FC Den Bosch verloor de slag op het middenveld. Via de snelle Anco Jansen in de 32e en de 36e minuut vergrootte De Graafschap de voorsprong naar 3-0. Door attent keeperswerk van Bruno Appels bleef het daarbij in de eerste helft.

Na rust verscheen Maarten Boddaert (terug van een lange blessure) in het veld voor Ilias Zaimi. Het spel van FC Den Bosch werd wel wat beter en kreeg ook enkele kleine kansjes. Nadat Enzio Boldewijn erbij was gekomen ten koste van Ralf Seuntjens schakelde FC Den Bosch over naar het 4-3-3 systeem. Met name Randy Wolters probeerde met schoten nog gevaar te stichten maar doelman Terol stond paraat. Bij een inzet van Van Weert had de doelman alle geluk en toen Boldewijn dacht een bal voor het intikken te hebben, griste Terol de bal nog van zijn voet. De Graafschap kreeg in die tweede helft ook nog een aantal kansen maar doelman Appels wilde niet nog een keer capituleren. Dat had FC Den Bosch uiteindelijk min of meer na een helft al gedaan ondanks het betere spel in de tweede helft. Al met al blijft het echter wel een vreemd seizoen want qua voetbal doet FC Den Bosch echt niet onder tegen tal van tegenstanders waar het dit seizoen wel van verloor.

De Graafschap - FC Den Bosch 3-0 (3-0) Voor alle foto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Bruno Appels, Moreno Rutten, Jeffrey Buitenhuis, Jelle de Bock, Joey Brock, Ilias Zaimi (46' Maarten Boddaert), Jeffrey Vlug, Bart van Brakel, Randy Wolters, Ralf Seuntjens (66' Enzio Boldewijn), Tom van Weert.