zondag 28 oktober 2012

Uit bij FC Volendam, 3e overwinning op rij voor FC Den Bosch

FC Den Bosch heeft duidelijk de opgaande lijn te pakken. In en tegen Volendam boekten de Bosschenaren een uitstekende overwinning, al weer de derde op rij. Na een ongelukkig eigen doelpunt van Bart van Brakel in de eerste helft, bogen na rust Jeffrey Vlug en Tom van Weert de score om in een 1-2 zege. Dat moet de ploeg veel vertrouwen geven voor de bekerwedstrijd donderdag tegen FC Twente, en voor de competitie zondag in het eigen Brainwash De Vliert stadion tegen het verrassend goed spelende Fortuna Sittard.

FC Den Bosch begon in de laatste weken vertrouwde 4-4-2 opstelling. De geblesseerde Maarten Boddaert was in de basis vervangen door Randy Wolters, die vorige week al zeer verdienstelijk was ingevallen. De wedstrijd in Volendam begon zeer aantrekkelijk met over en weer al een aantal gevaarlijke situaties. Doelman Kevin Begois moest al snel handelend optreden toen de lepe spits Tuyp in kansrijke positie doorbrak. Ook een schot van Roj werd door onze doelman uitstekend gekeerd. Aan de overzijde waren Randy Wolters en Joey Brock gevaarlijk met inzetten die door doelman Pistoor tot corner werden verwerkt. In die open beginfase viel ook het Volendamse doelpunt door een ongelukkige eigen inzet van Bart van Brakel die een voorzet van rechts wilde wegwerken, maar de bal pardoes in het eigen doel deponeerde. Na dat doelpunt zakte FC Den Bosch iets terug en werd Volendam andermaal gevaarlijk met een schot van Roj dat via een Bosch been maar net naast het doel belandde. Op een lobje van Tuyp had doelman Begois voldoende kijk op de situatie om die bal te kunnen pakken. Daarna zette FC Den Bosch weer stevig aan en claimde het een strafschop toen Tom van Weert aan zijn arm onderuit werd getrokken. De bal werd door scheidsrechter Bossen echter net buiten de zestien gelegd, waarna de vrije trap van Wolters door dezelfde Van Weert net over werd gekopt. Daarna scoorde de zeer sterk spelende Ralf Seuntjens de gelijkmaker, maar tot ontsteltenis van de balvaste en controlerende spits werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Daarmee was de Bossche koek voor de rust nog niet op, een intikkertje na een corner van Van Weert werd door doelman Pistoor nog in extremis gestopt. Maar de grootste kans was voor Jeffrey Vlug, die één minuut voor rust, helemaal vrij voor de goal de bal nog wist over te schieten in plaats van de verdiende gelijkmaker aan te tekenen.

Na rust maakte Jeffrey Vlug al rap alsnog de gelijkmaker. In een dubbele klutssituatie wist Joey Brock de bal voor het doel te krijgen waarna in een alweer een dubbele kluts Vlug de bal kon binnenwerken. Daarvoor had Tom van Weert al een grote kans bij de tweede paal na een vrije trap van Bart van Brakel gemist. Een uitstekende individuele aktie van Ralf Seuntjens werd door hem maar net over de lat geschoten. In die fase ontstonden er meer ruimtes op het veld en was FC Den Bosch de bovenliggende partij dat zichzelf dan nog wel moest belonen met een tweede treffer. Achterin was de zaak redelijk onder controle door het uitblinkende duo De Bock en Brock. Opnieuw een uitstekend technisch geschoten schot van Van Weert ging maar rakelings naast. Voor FC Den Bosch was het vooral oppassen voor makkelijk door Bossen gegeven vrije trappen aan Volendam. Tien minuten voor tijd taxeerde scheidsrechter Bossen aan de overzijde een handsbal van een Volendam verdediger in de zestien als een bewuste, hoewel heel Volendam dit als een "aangeschoten hands" beoordeelde. Spits Van Weert bleef koel en joeg de bal onberispelijk vanaf de penaltystip in de bovenhoek: 1-2. Daarna bleef FC Den Bosch redelijk gemakkelijk op de been en wist het de drie punten al met al verdiend over de streep te trekken.

FC Volendam - FC Den Bosch 1-2 (1-0)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Opstelling FC Den Bosch: Kevin Begois, Moreno Rutten, Tim Hofstede, Jelle de Bockm Joey Brock, Jeffrey Vlug (91'Justin Tahapary) Bart van Brakel, Benjamin van den Broek, Randy Wolters, Ralf Seuntjens (67'Enzio Boldewijn) Tom van Weert.