zaterdag 6 oktober 2012

FC Den Bosch geeft juiste antwoord

Op vrijdag 05 oktober 2012 speelde FC Den Bosch een belangrijke uitwedstrijd in het BrasilFly stadion tegen AGOVV.

Ongeveer 100 uitsupporters, een vol uitvak in het Apeldoornse stadion, en op de tribune Wout de Vogel(geblesseerd) en Randy Wolters (geschorst) met wederzijdse vaders zagen een gretig FC Den Bosch met 0-5 winnen. Lag het aan de nieuwe 4-4-2-opstelling of was daar eindelijk een getergd, gretig, agressief, hardwerkend en tot de laatste minuut geconcentreerd FC Den Bosch die tot in de blessuretijd nog wist te scoren. Een wel verdiende overwinning met een terechte uitslag die zelfs nog iets hoger had kunnen zijn.

Lees het verslag van Brabants Dagblad.nl
Met een 5-0 zege op AGOVV pareerde FC Den Bosch de kritiek die over de ploeg was neergedaald. Vooral de werklust viel op. Den Bosch gooide vanaf de eerste minuut veel energie in de strijd. Het speelde bovendien veel compacter dan de laatste weken.

Die aanpak had al na twaalf minuten succes toen de bal uit een inworp voor de voeten van Tom van Weert caramboleerde. De aanvaller maakte zich knap vrij en schoot fraai raak. Vijf minuten later was het al 0-2. Ralf Seuntjens rondde een aanval af die hij zelf met een breedtepass op Moreno Rutten had opgezet. De Bosschenaren namen gas terug, maar hielden wel controle over de wedstrijd. Alleen Joey Godee was een doorbraak van de snelle Paddy John dicht bij een treffer. Kevin Begois redde fraai.

Na de pauze bleef het lang 0-2. Daarna sloeg Van Weert tweemaal toe. Zijn laatste treffer kwam tot stand uit een strafschop. Cruz Vicente kreeg rood omdat hij de doorgebroken Boldewijn neerhaalde. In de slotminuut zorgde Vlug voor een fraaie 0-5. ?