woensdag 22 februari 2012

Randy Wolters volgend seizoen naar FC Den Bosch

Randy Wolters verlaat aan het einde van het seizoen FC Emmen en zal per 1 juli 2012 uitkomen voor FC Den Bosch. Afgelopen maandag speelde Randy nog met FC Emmen tegen de Brabanders en gaf hij de assist van de 1-2.



Op 5-jarige leeftijd begon de Leidse vleugelaanvaller zijn voetbalcarrière bij de jeugd van Lugdunum. Daarna volgde ADO Den Haag, UVS en FC Utrecht. In de Domstad maakte de snelle aanvaller onder Willem van Hanegem op 17-jarige leeftijd zijn debuut in de hoofdmacht van FC Utrecht tegen VVV Venlo waarin hij de eretreffer maakte. Randy speelde 7 wedstrijden voor FC Utrecht waarvan hij 4x in de basis begon. Na het wegsturen van hoofdtrainer Willem van Hanegem, het incident met de assistenten, kwam een nieuwe trainer, Ton du Chatinier en was er inmiddels een andere technisch directeur Foeke Booy. In de plannen van deze heren kwam Randy niet in voor en raakte hij bij FC Utrecht op een zijspoor.

In de winterstop van seizoen 2010/11 had Randy bij FC Utrecht aangegeven dat hij wel een half jaartje verhuurd wilde worden. Eerst niet maar later toch wel verleende FC Utrecht in de laatste uren van het verstrijken van het tranferwindow hun medewerking voor een e.v.t. verhuur naar FC Emmen. Om dit mogelijk te maken moest Randy in de rust van de wedstrijd Jong Volendam - Jong FC Utrecht wel even snel gewisseld worden. Na de verhuurperiode tekende Randy voor FC Emmen een contract voor één jaar. En is hij uitgegroeid tot een basisspeler voor de Drentse ploeg.

Met een aflopend contract kwam er dan ook deze transferperiode belangstelling van andere BVO's. Een overgang naar Willem II ging op de laatste dag niet door omdat FC Emmen en Willem II er onderling toch net niet uitkwamen. FC Den Bosch had deze ontwikkeling afgewacht en bood de Leidse vleugelaanvaller een contract aan. "Omstandigheden en geboden kansen bepalen het pad des levens". Een sportieve verbetering en dichter bij "thuis" waren de grootste plussen voor zijn nieuwe werkgever t.o.v. zijn huidige werkgever. Daarom dan ook de keuze om per volgend seizoen te gaan spelen voor FC Den Bosch.

Echter dat is pas per 1 juli a.s. Tot deze tijd is Randy speler van FC Emmen en zal hij zich voor 110% inzetten voor FC Emmen, het voortbestaan en het ontlopen van degradatie.

©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten