donderdag 22 oktober 2009

Jong FC Utrecht speelt gelijk tegen Jong Feyenoord/Excelsior

Op donderdag 22 oktober 2009 speelde Jong FC Utrecht een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong Feyenoord/Excelsior in stadion Woudestein te Rotterdam. Na een matig begin van de Domstedelingen werd geleidelijk het spel beter en eindigde het duel in een 2-2 gelijkspel.

Ongeveer 5 minuten na aanvang van de wedstrijd kwam ondergetekende, te laat door iets meer file dan verwacht, het Kralingense station binnen lopen. Het eerste wat gezien werd was de Utrechtse doelman, Wesley de Ruiter, die de bal uit zijn net haalde. Een voortvarend begin van de Rotterdamse combinatie dus. Het matige begin van Jong FC Utrecht duurde nog wat voort toen halverwege de 1e helft de 2-0 op het scorebord verscheen. Uit een goede vrije trap net buiten de 16m vloog de bal over de muur binnen. Geleidelijk werd het spel van Jong FC Utrecht beter. Deze wedstrijd deden ook 1e elftal-spelers Tim Cornelisse, Hans Somers en Kevin Vandenberg mee. Zoals wel vaker is het mee spelen van dit soort spelers erg wennen voor het totale team, zo ook vandaag. Kennelijk hadden ze daar de gehele 1e helft voor nodig voordat het een en ander ging lopen. Op slag van rust was er een goede pass op Kevin Vandenberg die in de Rotterdamse 16m naar de grond werd gewerkt. Direct meldde zich 3 spelers voor het nemen van de gegeven strapschop. Hans Somers liet zijn anciƫnniteit gelden, echter zijn poging van 11m zag hij gestopt worden. Met de stand van 2-0 werd er gerust.

Dsc05804 Dsc05811 Dsc05836

In de 2e helft ging de opwaardse lijn van de Utrechters door. Met in elke linie een wissel stond de Utrechtse verdediging sterker en was de opbouw beter verzorgd. Met aanvallen over de vleugels werden de Domstedelingen gevaarlijker en was het wachten op de aansluitingstreffer. Deze kwam er in de 69e minuut uit ook een vrije trap net buiten de 16m. Onverwachts ging Elson Rosario Almeida achter de bal staan en schoot hij de bal feilloos in de verre kruising, 2-1. Twee minuten later werd wederom Kevin Vandenberg in de 16m neergelegd en was er wederom een penalty. Nu was het Atilla Yildirim die de bal opeiste. De pech was er ook voor hem toen ook zijn poging van 11m gestopt werd. Utrecht ging niet bij de pakken neerzitten en bleef aandringen voor de gelijkmaker. Deze kwam er dan ook en van dezelfde schoen als de aansluitingstreffer. In de 77eminuut kwam  Elson Rosario Almeida van de punt 16m goed naar binnen en bij de circel aangekomen haalde hij hard uit. De Rotterdamse goalie kon alleen nakijken hoe de bal de goallijn passeerde, 2-2. Hierna bleven de teams in evenwicht met wat kleine mogelijkheden aan beide zijden. Een 2-2 gelijkspel was een goede weergave van de krachtsverhouding, echter met 2 strafschoppen had de wedstrijd eigenlijk gewonnen moeten worden.

Dsc05833 Dsc05853 Dsc0586345

Jong Feyenoord/Excelsior - Jong FC Utrecht 2-2 (0-2). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling FC Utrecht: Wesley de Ruiter, Tim Cornelisse, Edwin Soenarto (46' Mike van der Kooij), Kai Heerings, Randy Wolters, Elson Rosario Almeida, Stefano Lilipally (46' Kevin Huijsman), Hans Somers, Ingmar Maayen (46' Nick de Jong), Atilla Yildirim, Kevin Vandenberg.