maandag 19 oktober 2009

Jong FC Utrecht met de volle winst uit het hoge noorden

Op maandagavond 19 oktober 2009 was Jong FC Utrecht afgereisd naar het hoge noorden om de competitiewedstrijd te spelen tegen Jong Veendam in stadion "De Langeleegte". Na een vroege openingsgoal van de jonge Domstedelingen kwamen de noorderlingen niet meer lekker in de wedstrijd. Jong FC Utrecht bouwde de voorsprong uit naar 0-3 en nam de 3 punten mee terug naar Utrecht.

Dsc05750 Dsc05763 Dsc05767

Al in de 8e minuut zette Jong FC Utrecht de toon. Met een goede crossbal van Ingmar Maayen op Elson Rosario Almeida die de achterlijn opzocht en vervolgens de bal goed teruglegde op Erixon Danso die thv de penaltystip de 0-1 kon binnenschieten. De eerste kans van Jong Veendam werd omzeep geholpen door Mike v/d Kooij toen hij de Veendamse spits vasthield in de 16m. De scheidsrechter liet doorspelen. Dit had hij namelijk even daarvoor ook gedaan toen Frank v/d Zwan op eigen helft welliswaar maar op 5m afstand van hem opzichtig aan zijn arm werd getrokken en op de grond viel. In de 19e minuut was er dan wel een goede Veendamse kans toen Erik Cummins vol aan de bak moest op een schot van de rand 16m. Bij het uitverdedigen kreeg Jong Veendam een vrije trap die goed door Cummins werd weggestompt. Direct na deze redding was er de aanval van Utrechtse zijde via Frank v/d Zwan die Elson Rosario Almeida op snelheid aanspeelde. Echter vanaf ongeveer 20m van de goal schoot de aanvaller hoog over. Tien minuten later was er wederom een goede combinatie die Ingmar Maayen voor de Veendamse keeper zette. Zijn stift was helaas te zacht en kon voor de doellijn woren tegen gehouden. Even later was het in de 33e minuut was het wel raak. Erixon Danso bediende Elson Rosario Almeida die binnen de 16m de 0-2 kon binnenschieten. Vijf minuten voor tijd was er nog een schot van ongeveer 25m van Ken van Mierlo die over ging. Met de 0-2 werd er naar de thee gegaan.

Dsc05784a Dsc05789 Dsc05797

Veendam ging vanaf de aftrap van de 2e helft opzoek naar de gelijkmaker. Het duurde dan ook nog geen minuut toen Erik Cummins een schot van binnen de 16m moest redden. De aanval kon niet goed afgeslagen worden en de gastgevers hadden direct weer een goede combinatie de 16m binnen waarbij de Utrechtse goalie op de 5m zich voor de bal gooide. De bal werd gemist maar de speler niet. Aan de Langeleegte werd om een penalty geschreeuwd. Ismo Vostermans kon opruimen en de scheids zag geen overtreding in de actie van Cummins. Net als in de 1e helft domineerde Jong FC Utrecht die gestaag bleef aanvallen. In de 67e minuut is het Elson Rosario Almeida die Ingmar Maayen  bediend, deze schiet op de paal en Frank v/d Zwan schiet uit de kluts bij de 1e paal uiteindelijk de 0-3 binnen. In de 75e minuut heeft de Veendamse spits nog een handigheidje in huis. Hij houd vast en laat zich vallen waarna de scheidsrechter daarvoor of als goedmaker van het eerdere incident een penalty geeft. Echter Erik Cummins had al eerder bewezen dat een penalty tegen hem geen zekerheidje is. En ook deze keer weet de Utrechtse goalie de bal van 11m te stoppen. Even later is het aan de andere kant Ingmar Maayen die van ongeveer 9m hard de paal raakt. Er waren nog 2 kansen op een vierde treffer. Frank v/d Zwan koos binnen de 16m niet voor de bal breed op Randy Wolters en Atilla Yildirim voor de goal maar voor een hardschot in het zijnet bij de 1e paal. Even later was het Atilla Yildirim die niet koos voor de bal breed op Randy Wolters maar voor het schot wat over ging. Vlak voor tijd was er nog de Veendamse kans op de ere treffer. Omdat Cummins de bal voor de 2e maal in zijn handen nam kregen de gasten een vrije trap net binnen de 16m. Echter deze kans bleef onbenut omdat er hard tegen een Utrecht-speler werd aangeschoten. Na het eindsignaal konden de Domstedelingen terugkijken op een goede wedstrijd. Daarbij is een lange busreis terug is altijd prettiger met 3 punten in de tas. Volgende week is de thuiswedstrijd tegen Jong NAC.

Jong Veendam - Jong FC Utrecht 0-3 (0-2). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Edwin Soenarto, Mike van der Kooij, Ismo Vorstermans, Kevin Huijsman,   Elson Rosario Almeida, Gianluca Nijholt, Ken van Mierlo, Ingmar Maayen (86' Atilla Yildirim), Frank van der Zwan, Erixon Danso (80' Randy Wolters).