dinsdag 13 oktober 2009

Jong FC Utrecht gelijk tegen Jong IJsselmeervogels, penalty's voor "De Roden"

Op dinsdagavond 13 oktober 2009 speelde Jong FC Utrecht in de 2e ronde van de Alternative Beloften Competitie uit tegen Jong IJsselmeervogels. Op een fris sportpark "De Westmaat" zagen de toeschouwers een 1-1 gelijkspel gevolgd door een penaltyreeks die met 5-4 werd gewonnen door de "Roden".

De vaste volgers van Jong FC Utrecht zagen bij aanvang van de wedstrijd een opmerkelijke verdediging. Van Randy Wolters was bekend dat deze op linksback werd opgesteld. Maar nu stond ook middenvelder Stefano Lilipaly op rechtsback en het opvallendst was wel de rechtervleugelaanvaller Nick de Jong als centrale verdediger. Ook deze wedstrijd deden er A-junioren mee. Zakaria Amrani en Kenneth Mensah waren deze avond van de partij.
Het eerste kwartier speelden de Jonge Domstedelingen wat onwennig op het kunstgras van De Vogels. Daarna liepen de combinaties beter en was er het betere van het spel. Echter rond de 16m zat het geluk niet mee danwel werd er goed verdedigd door de Jonge Roden. De grootste kans op de voorsprong was er voor Randy Wolters. Na de bal te hebben veroverd op de middenlijn ging de Leidenaar in Utrechtse dienst er op snelheid vandoor. Met een verdediger op de hielen hield Randy in de 16m iets in om de bal goed te raken. Vervolgens kon de Vogelsverdediger de bal net voor de voeten van Randy wegtikken. Ook Jong IJsselmeervogelsspeler Selim El Yousfi, ex-FC Utrecht, was betrokken bij 2 goede scoringskansen. Het bleef echter tot de rust 0-0.

Dsc05657 Dsc05675 Dsc05694

In de 2e helft liep het wat minder als in de 1e voor Jong FC Utrecht en werd Jong IJsselmeervogels wat brutaler met zijn aanvallen. Het waren dan ook de gastgevers die op voorsprong kwamen. Uit een corner voorbij de 2e paal was er een verwoestende volley die binnen knalde, 1-0. Daarna ging Jong FC Utrecht opzoek naar de gelijkmaker. Attila Yildirim had de gelijkmaker op zijn slof. In een 1-op-1 met de keeper zag hij zijn schot gestopt worden. Vlak voor tijd had Randy Wolters nog een goed schot van net buiten de 16m die door de keeper werd naast getikt. Het zag er naar uit dat Jong IJsselmeervogels de volle 3 punten zou behouden. De gehele extra tijd stonden zij onderdruk en kregen de Roden de bal maar niet van de eigen helft weg. Diep in deze extra tijd zat het geluk wel mee met de Domstedelingen. Uit een corner wilde de bal maar niet uit de 16m en kwam voor de voeten van Nick de Jong. Deze schoot en uit de rebound van dichtbij kon hij de bal half met zijn hoofd en borst over de goallijn lopen, 1-1. Direct na de aftrap veroverden de Utrechters nog een keer snel de bal en was er nog een laatste aanval. Op De Westmaat zagen ze de bui bijna vallen. Het zal in de echte laatste seconde toch niet gebeuren. Opgelucht werd er ademgehaald toen de aanval werd afgeslagen en het eindsignaal viel. 1-1 gelijkspel. Dit betekend in de AB-competitie penalty's voor xc3xa9xc3xa9n extra punt. Beiden teams benutte de eerste 4 pingels. Stefano Lilipaly zag zijn en Utrechts laatste 11m gestopt worden. IJsselmeervogels benutte zijn laatste wel waardoor de Roden 2 punten en Utrecht 1 punt overhielden aan het onderlinge duel. De volgende ABC ronde is op 10 november a.s. Jong Utrecht gaat dan op bezoek bij Jong Geinoord.

Jong IJsselmeervogels* - Jong FC Utrecht 1-1 (0-0). *5-4 wns. Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Stefano Lilipaly, Kai Heerings, Nick de Jong, Randy Wolters, Kenneth Mensah, Tony Schreurs, Zakaria Amrani, Ingmar Maayen (32' Kevin Huijsman [62' Frank vd Zwan]), Attila Yildirim, Rafael Uiterloo.

2e_ronde
©JW

Geen opmerkingen:

Een reactie posten