vrijdag 13 mei 2016

GO AHEAD EAGLES BOEKT PERSPECTIEFRIJKE ZEGE OP VVV-VENLO

Door een 1-0 zege in de eerste play-offwedstrijd tegen VVV-Venlo heeft Go Ahead Eagles zichzelf een goede uitgangspositie verschaft voor de return van aankomende maandag in Noord-Limburg. Leon de Kogel kroonde zich kort voor tijd tot matchwinner door een strafschop snoeihard tegen de touwen te schieten. VVV-Venlo begon gretig aan de wedstrijd en liet zien dat het met aanvallende intenties naar Deventer was gekomen.

De eerste tien minuten kwam Go Ahead Eagles moeizaam van de eigen helft af. Tot kansen wisten de Limburgers echter niet te komen en naarmate het eerste bedrijf vorderde, kropen de manschappen van Hans de Koning steeds meer uit hun schulp. De eerste keeper die echt handelend moest optreden, was VVV-doelman Jordy Deckers. De klok liep al richting de dertig minuten toen hij een kopbal van Bart Vriends over de lat tikte. Het bleek de grootste kans van de eerste helft, al was VVV-aanvaller Torino Hunte nog wel één keer dreigend met een afstandsschot dat een meter naast het doel van Theo Zwarthoed verdween. Go Ahead Eagles werd nog een strafschop ontnomen, nadat Wolters langs zijn tegenstander dreigde te glippen en een VVV-verdediger de bal met zijn hand beroerde.

De tweede helft was een stuk levendiger dan de eerste helft. Go Ahead Eagles zette de Venlonaren behoorlijk onder druk en werd daarbij massaal ondersteund door de toeschouwers in de volgepakte Adelaarshorst. De ploeg van De Koning was dreigend bij corners en via een poeier van De Kogel, die over het doel van Deckers verdween. Ook Sander Duits was dicht bij een goal. De middenvelder legde aan voor een vrije trap, die langs alles en iedereen richting het VVV-doel zeilde, waar Jordy Deckers op zijn post stond om de bal tot corner te tikken. Daarna was het tot drie keer toe VVV dat behoorlijke kansen op de openingstreffer kreeg. Binnen een tijdsbestek van vier minuten hield Theo Zwarthoed achtereenvolgens Ralf Seuntjens (twee keer) en Gianluca Nijholt van een doelpunt af. Aan de andere kant kreeg Eagles-captain Bart Vriends zijn voet net niet goed genoeg tegen de bal om te scoren en werd Go Ahead Eagles wederom een penalty onthouden nadat de bal op de hand van Niels Fleuren belandde. Drie minuten voor tijd volgde hét moment van de wedstrijd. De doorgebroken Randy Wolters werd binnen het zestienmetergebied onreglementair gevloerd door Moreno Rutten. Arbiter Van der Graaf toonde de VVV-verdediger de rode kaart en gaf Go Ahead Eagles een penalty, die door Leon de Kogel onberispelijk binnen werd geschoten. Het feest in de Adelaarshorst barstte los en werd bijna nog uitbundiger, toen Kenny Teijsse in de slotminuut een royale schietkans kreeg. De invaller schoot echter over. Het mocht de pret in het stadion niet drukken, aangezien de 1-0 overwinning voor Go Ahead Eagles goede perspectieven biedt voor het behalen van de finale van de Jupiler Play-Offs.
Go Ahead Eagles – VVV-Venlo 1-0 (0-0)Voor alle foto's klik HIER.

87. Leon de Kogel 1-0 (strafschop)