maandag 29 augustus 2011

FC Emmen zit in een akelig diep dal

Lees het verslag van fcemmen.nl.

FC Emmen heeft op een kille maandagavond de thuiswedstrijd tegen FC Oss met 3-1 verloren. De roodwitte formatie bereikte een dieptepunt qua spelniveau en de punten kwamen dan ook terecht bij de ploeg die daar het meeste recht op had.

Zou er een lijst met de toptien van de slechtste wedstrijden van FC Emmen worden samengesteld, gooit het duel FC Emmen-FC Oss beslist hoge ogen. De elf Emmenaren maakten niet de indruk ooit samen in een elftal te hebben gespeeld. Bijna alle pogingen om tot een aanvaardbare wedstrijd te komen waren tot mislukking gedoemd. Trainer René Hake vatte het na afloop als volgt samen: ,,We hebben Emmen en omgeving hier mee een slechte dienst bewezen. Het was betaald voetbal onwaardig. Zou ik voor de televisie hebben gezeten (Eredivisie Live zond het duel rechtstreeks uit) had ik het toestel ook uit gezet.''

Hake bevindt zich in een weinig benijdenswaardige positie. Gezien het gebrek aan fitte spelers en dus concurrentie, heeft bijna iedereen een basisplaats. Tegen FC Oss zaten slechts vier spelers op de bank met naast een doelman één volwassen veldspeler (Sander Fischer) aangevuld met twee A-junioren van Heerenveen/Emmen waarvan het bij voorbaat vast stond dat ze alleen in noodgevallen zouden worden ingezet. Kay Velda, Michel Poldervaart, Matthieu Bemba en Michal Mravec waren wegens blessures niet beschikbaar terwijl Mike Koenders de eerste geschorste speler van het seizoen was. Uit Heerenveen kwam niet echt hulp want van de voor aanvang van het seizoen gelabelde spelers, spelers die dus het stempel van FC Emmen in figuurlijke zin op hun voorhoofd hebben, geen spoor. Op papier bleef er echter best een aardig elftal over, maar dat kwam er op het een dag eerder door de topvoetballers van WKE en HBS aardig vernielde grasmat niet uit. FC Oss was een ietsje beter maar stak wel FC Emmen de helpende hand toe met een doelpunt in eigen doel door verdediger Zdenko Kapralik na een hoekschop van Shkodran Metaj. Een fortuinlijk doelpunt dus maar vier minuten later, twee  minuten in de extra tijd van de eerste helft, was het geluk met de Ossenaren toen een vrije trap van Marcel van der Sloot door iedereen, inclusief doelman Harm Zeinstra, onaangeraakt bleef: 1-1.
Na de thee leek het er even op dat FC Emmen de weg naar boven had gevonden. Een aardige kopbal van Ruud ter Heide die, zonder steun van de falende vleugelspitsen Almeida en Wolters, een eenzame strijd streed maar in de 53e minuut doelman Arends tot een fraaie redding dwong. Dat was het echter in de tweede helft wat FC Emmen betrof. Uitblinker Marcel van der Sloot passeerde in de 57e minuut de weifelend uitkomende doelman Zeinstra voor de tweede maal en een kwartier voor tijd profiteerde spits Christopher Bieber van onvoldoende wegwerken door van dichtbij Zeinstra voor de derde maal te passeren. Samengevat was het een sombere avond voor FC Emmen dat gelukkig bijna twee weken de tijd heeft om de wonden te likken.

FC Emmen - FC Oss 1-3 (1-1)Voor alle wedstrijdfoto's klik HIER.

Doelpunten: 41. Kaprilak (e.g.) 1-0, 45. Van der Sloot 1-1, 57. Van der Sloot 1-2, 76. Bieber 1-3. Scheidsrechter: Honig.
Gele kaart: De Vries, Sterk (FC Emmen), Janssen (FC Oss).
Toeschouwers: 1253.

Opstelling FC Emmen: Zeinstra; Kunst, Görtz, De Groot, Sterk, De Vries, De Visscher, Metaj (68. Fischer), Almeida, Ter Heide, Wolters.

Opstelling FC Oss: Arends; Janssen, Kapralik, Sumelka, Van Muyen, Simone (90. Van den Ouweland), Van der Sloot, Keizer, De Ruiter (70. Black), Bieber, Van der Sande.