maandag 8 november 2010

Jong FC Utrecht behaalt nuttige overwinning

Op maandag 8 november 2010 speelde Jong FC Utrecht de verre uitwedstrijd tegen Jong Roda JC. Op deze regenachtige avond wisten de Jonge Domstedeling weerom de volle winst mee terug naar Utrecht te nemen.

Lees het verslag van fcutrechtjeugd.nl.
Jong FC Utrecht heeft vanavond op Kaalheide met 1-3 gewonnen van Jong Roda JC. Weer drie belangrijke punten richting de Eredivisie voor Beloftenteams. Een goede wedstrijd van een scherp spelende ploeg.

IMG_0005 IMG_0016 IMG_0031
Al vanaf het beginsignaal neemt Jong FC Utrecht het heft stevig in handen. De gasten komen er feitelijk niet aan te pas. Een doelpunt kan dan ook niet uitblijven. In de 26e minuut komt er een voorzet van Tommy Oar richting Evert Brouwers. De keeper kan zijn doelpoging nog half onderscheppen. Gelukkig is Attila Yildirim alert en zorgt via de rebound voor de 0-1. Helaas moet Kai Heerings kort daarna met een hamstringblessure het speelveld verlaten. Hij wordt vervangen door Dave Bulthuis. Het spelbeeld verandert niet. In de 40e minuut gaat het totaal onverwacht mis. Heel FC Utrecht wacht op het fluitsignaal van scheidsrechter Heijnen vanwege een duidelijke buitenspelsituatie. Het fluitje blijft echter achterwege zodat de thuisploeg via Stankov op gelijke hoogte komt. Met deze stand gaan de ploegen aan de thee.

IMG_0049 IMG_0053 IMG_0089
Jong FC Utrecht pakt in de tweede helft de draad meteen weer op. Binnen het kwartier staat de ploeg op een 1-3 voorsprong. Beide malen spelen Adam Sarota en Evert Brouwers de hoofdrol. Na een mooie actie van Attila Yilderim in de 51e minuut volgt een prima pass van Evert Brouwers op Adam Sarota. Deze slalomt koeltjes door de Limburgse verdediging en maakt het beheerst af. In de 60e minuut een prima pass van Adam Sarota op de op volle snelheid lopende Evert Brouwers, bekroond met een bekeken bal bij de tweede paal. FC Utrecht kan de score uitbouwen. Minimaal vier keer verschijnt er een speler in kansrijke positie voor de keeper van Jong Roda JC. Helaas wordt er niet meer gescoord. Ook een verdienste van de uitstekende keeper van de gastheren. Volgende week maandag speelt Jong FC Utrecht thuis tegen Jong de Graafschap in de achtste finales van de KNVB-Beker. Een herhaling van de finale van vorig seizoen. FC Utrecht zal als bekerhouder vol aan de bak moeten.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, GĂ©vero Markiet, Bart Vriends, Kai Heerings (27' Dave Bulthuis), Mark van der Maarel (46' Bart van Wieringen), Adam Sarota, Kevin Huijsman, Evert Brouwers, Zakaria Amrani, Tommy Oar (80' Anouar Kali), Attila Yildirim.

Jong Roda JC-Jong FC Utrecht 1-3 (1-1). Klik voor meer wedstrijdfoto's HIER.