dinsdag 19 januari 2010

Winst voor Jong FC Utrecht bij Jong Volendam

Op dinsdag 19 januari 2010 speelde Jong FC Utrecht bij en tegen Jong Volendam. In een koud en mistig Kras-stadion werd de matte wedstrijd met 0-1 gewonnen door Jonge Domstedelingen die de 3 punten mee terug naar Utrecht namen.

Img_0929Img_0943Img_1027

Jong FC Utrecht begon welvarend. Al in de eerste aanval kreeg ex-Volendammer Dave Bulthuis een dot van een kans na goed voorbereidend werk van Ken van Mierlo en Frank van der Zwan. Helaas schoot hij over. Het tempo lag laag, er waren te weinig initiatieven en veel onzuivere passes. Over en weer waren er wat speldenprikjes van aanvallen en af en toe was er aan beiden zijden een serieuse kans die dan knulllig werd verprust. Het was dan ook geen verbazing dat er tot de rust niet gescoord werd.

Img_1017 Img_1096 Img_1143

De tweede helft ging op dezelfde voet verder als de 1e en zag het er naar uit dat het een bloedeloze 0-0 zou gaan worden. Echter in de 63e minuut was er schot van Ken van Mierlo die licht werd aangeraakt door een Volendamse verdediger. Zowel de Volendamse keeper als het publiek werden verrast met de bal die de doellijn passeerde, 0-1. De score veranderde verder niets aan het wedstrijdbeeld. Wel was er nog een aanval waarbij Frank van der Zwam in de 16m onderuitgehaald werd. Echter de scheidsrechter wilde geen penalty geven. De rest van de wedsgtrijd werd op een tamme manier door beide teams uitgespeeld. Met het verlies van koploper Jong Heracles kruipen de Jonge Domstelingen langzaam dichterbij.

Jong Volendam - Jong FC Utrecht 0-1 (0-0). Klik voor de wedstrijdfoto's HIER.

Lees het verslag op fcvolendam.nl HIER.

Opstelling Jong FC Utrecht: Erik Cummins, Mark van der Maarel, Ismo Vorstermans, Sander Keller, Dave Bulthuis, Elson Rosario Almeida, Barry Maguire, Hans Somers, (51' Stefano Lilipaly), Ken van Mierlo, Erixon Danso (74' Ingmar Maayen), Frank van der Zwan.