zaterdag 21 maart 2009

Scheidsrechter helpt PSV A1 aan 3 punten

Op zaterdag 21 maart 2009 reisde FC Utrecht A1 af naar Eindhoven om daar op het trainingscomplex "De Hertgang" te spelen tegen PSV A1. In de 26e minuut kwamen de Domstedelingen met 10 te staan. Toch was het spel in het voordeel van FC Utrecht. Echter in de blessuretijd scoorde PSV de onverdiende winnende treffer in de 95e minuut !!! De scheidsrechter liet onverklaarbaar en belachelijk lang doorspelen en hielp daarmee PSV aan de overwinning.

In de 1e helft was het PSV die de beginfase goed startte. FC Utrecht had enigszin moeite met de thuisploeg. De Utrechtse verdediging deed goed z'n werk waardoor het gevaar beperkt bleef. De grootste kans op de voorsprong had Elson, die inbalbezit kwam toen Gianluca en een PSV-verdediger had in contact kwamen met de PSV-goalie. Met een tegenstander voor hem wist hij het lege doel niet te raken en schoot voorlangs. Spits Jorgin was samen met zijn tegenstander de gehele wedstrijd aan het bakkeleien en in de 26e minuut, na weer een trek en duwmoment, gaf de scheidsrechter de Utrecht aanvaller de rode kaart voor een slaande beweging. Zoals wel vaker is 10 tegen 11 voor de 11 niet het gemakkelijkst. Zo had ook PSV moeite met wat te doen met de extra man. FC Utrecht deed een stapje extra, ging beter voetballen als met 11 en kreeg zelfs de betere kansen. Uit een voorzet van Elson kopte Stefano via de grond maar net over. Door o.a. de blessure-behandeling van de PSV-goalie was er 5 minuten extra tijd en werd er met 0-0 de rust ingegaan.

Dsc02319 Dsc02304 Dsc02341

De 2e helft ging verder als hoe de 1e was geëindigd met een beter FC Utrecht en een PSV die niet goed gebruik maakte van de man meer situatie. Het hield gewoon 3 en soms 4 man achterin tegen over 1 á 2 Utrecht-aanvallers. Bij de Domstedelingen stond het achterin goed, de middevelders en de aanvallers kantelde goed en liepen de ruimtes goed dicht. PSV had wel aanvallen maar deze werden telkens goed geparreerd. Utrecht had regelmatig goede aanvallen waarbij het in de één tegen 2 of 3 het de PSV-verdediging moeilijk maakte. Jammer genoeg zat het net niet mee in de afrond fase. De leidsman van vandaag had er zin in. Met een terechte 5 minuten extra in de 1e helft kwamen er in de 2e helft nog eens een onverklaarbare 7 minuten bij. PSV maakte gebruik van deze tijd door in de 5e minuut extra tijd van de 2e helft de winnende goal binnen te schieten. Al hadden ze daar wel 3x voor nodig, daar de bal tot 2x toe goed werd tegen gehouden. Waarom de arbiter 7 minuten langer liet doorspelen blijft een raadsel. In de gehele 2e helft waren er niet echt noemenswaardige blessure-behandelingen en totaal 3 of 4 wissels een extra tijd van 3 xc3xa1 4 minuten is dan meestal gebruikelijk. In de 3 minuten extra die eigenlijk niet gegeven had mogen worden liep FC Utrecht tegen de tegentreffer aan en werd daarmee van één punt bestolen. PSV komt daardoor met 1 punt meer boven FC Utrecht te staan i.p.v. 2 punten achter onder FC Utrecht.

PSV A1 - FC Utrecht A1 1-0 (0-0) klik voor meer wedstrijd foto's HIER.

Opstelling FC Utrecht: Roy Pistoor, Gevero Markiet, Bart Vriends, Tim Noordraven, Maikel Matze, Gianluca Nijholt, Kali (84' Fernon Haselhoef), Stefano Lilipaly, Elson Rosario Almeida, Jorgin Rijkland, Hamza Konus.