zaterdag 14 maart 2009

FC Utrecht A1 komt met 10 man toch nog langs zij

Op zaterdag 14 maart 2009 speelde FC Utecht A1 op het eigen jeugdcomplex "Zoudenbalch" tegen de directe concurrent NEC A1. Met de rust was het nog 0-0. Binnen 3 minuten na de aftrap van de 2e helft was het 0-1. In de 88e minuut kreeg Randy direct rood voor vermeend natrappen en in de blessure tijd konden de Domstedelingen de eer en één punt redden.

Dsc02225 Dsc02259 Dsc02267
In de 1e helft was het vooral hard werken met een paar kleine kansjes voor zowel Utrecht als NEC waarbij de Domstedelingen een lichte overhand hadden. In de 2e helft was er na 3 minuten een schot van net buiten de 16m die van richting veranderd werd en daardoor binnenviel. FC Utrecht liet zich door deze tegenslag niet gek maken een bleef hard werken voor de aansluitingstreffer. Ook nu had Utrecht iets het betere van het spel. Alleen de spaarzame kansen werden niet benut. FC Utrecht ging steeds meer druk zetten en een doelpunt kon niet uitblijven. In de 88e minuut was er aan de zijlijn een duel tussen Randy en een NEC-speler. Zij gaan het duel aan waarbij de NEC-speler in de ogen van ondergetekende een overtreding maakte. Randy wil de bal spelen en maakt een trapbeweging naar de bal. Op dat moment probeerd de NEC-speler tussen Randy en de bal te komen waarbij hij Randy met zijn arm/elleboog een duw geeft. Door de duw en in onbalans mist Randy de bal en de NEC-speler loopt tegen Randy's hooggeheven been op en gaat de bal alsnog over de zijlijn. De scheidsrechter ziet die beweging als natrappen en trekt de rode kaart. Zeer verbijsterd  liep Randy het veld af.

Fcunec140309_42

Zie op de foto van www.rij13.nl hoe de NEC-speler Randy een duw geeft en tegen het hooggeheven been van Randy aan loopt. Ook is te zien hoe Randy naar de bal kijkt. Als hij nagetrapt zou hebben zou hij naar de NEC-speler kijken.
In de resterende minuten gooide FC Utrecht er een schepje bovenop. In de blessure tijd kwam een afgeslagen bal in de16m voor de voeten van Kai die de 1-1 kon binnenschieten. Vreugde in het veld aan Utrechtse zijde met de verdiende gelijkmaker. Op de tribune zat echter een balende Randy. Was het eerst de blessure die hem aan de kant hield. Nu was er een onterecht gegeven rode kaart die hem waarschijnlijk een aantal wedstrijden schorsing gaan opleveren.

FC Utrecht A1 - NEC A1 1-1 (0-0). Klik voor meer wedstrijd foto's HIER.

Opstelling: Roy Pistoor, Gevero Markiet, Bart Vriends, Tim Noordraven, Hamza Konus, Jean-Pierre Kerkeboom (53' Kai Heerings), Rafael Uiterloo, Gianluca Nijholt, Elson Rosario Almeida (77' Kenneth Mensah), Jorgin Rijkland, Randy Wolters.