maandag 18 januari 2016

Randy Wolters scoort in de gewonnen wedstrijd tegen Telstar

Randy Wolters scoort in de met 1-2 gewonnen wedstrijd tegen Telstar. In de 9e minuut geeft Darren Maatsen een goede voorzet die door Leon de Kogel richting het Telstar-goal. De bal gaat vlak langs Randy die de bal licht aanraakt met zijn borst waarna de bal in de uiterste verre hoek binnenvalt. Echter na later blijkt geeft scheidsrechter Oostrom op het wedstrijdformulier de goal aan De Kogel. Of dit later aan de hand van de tv beelden nog gewijzigd gaat worden blijft een vraag..

GO AHEAD EAGLES DOET UITSTEKENDE ZAKEN IN VELSEN-ZUID
Go Ahead Eagles is terug in de top-5 van de Jupiler League dankzij een 1-2 zege op Telstar. Goals van Wolters en Schenk bleken genoeg voor de zege. Lilipaly scoorde namens de thuisploeg. Trainer Dennis Demmers wijzigde zijn basiself ten opzichte van het thuisduel met Jong PSV op één plek: Sander Duits verving Tom Daemen.

Met Duits als spelverdeler begon Go Ahead Eagles zeer voortvarend aan de wedstrijd. De toeschouwers in het Telstar Stadion zaten nog maar net of ze hoorden het aluminium trillen: De Kogel kopte uit een vrije trap van Wolters op de paal. Diezelfde tandem was na amper tien minuten spelen wel doeltreffend. Darren Maatsen zette goed door aan de rechterkant en legde de bal op het hoofd van Leon de Kogel. De spits kopte de bal bekwaam richting de tweede helft, maar zag hoe ploeggenoot Wolters de bal nog een zetje richting het doel gaf: 0-1. Go Ahead Eagles bleef hierna de betere ploeg, al bleven echt grote kansen in het eerste bedrijf uit. De inzetten van Rijsdijk (volley) en Maatsen (puntertje) gingen recht op doelman Zonneveld af. Aan de andere kant was Telstar even gevaarlijk toen Tissoudali doorkwam, maar hij maaide compleet langs de bal.

Ook in de beginfase van de tweede helft controleerde Go Ahead Eagles het duel. Eén moment van onachtzaamheid in de defensie van de bezoekers zorgde echter voor de gelijkmaker. In de 56e minuut werd Tissoudali diep gestuurd. De aanvaller omspeelde de ver uitgekomen Zwarthoed en bediende Lilipaly op maat. De rechtsbuiten tikte van dichtbij binnen: 1-1. Go Ahead Eagles mocht hierna van geluk spreken dat het geen 2-1 werd. Van den Broek ging één op één met Zwarthoed maar besloot niet voor eigen succes te gaan. Van der Meer kon hierdoor zijn tikkie breed onderscheppen en zo een doelpunt voorkomen. Terwijl Telstar bleef drukken, probeerde Go Ahead Eagles de regie te herpakken. Dit lukte op driekwart van de wedstrijd en meteen was de ploeg van Demmers trefzeker. Ditmaal was het Schenk die een poging van een ploeggenoot doeltreffend van richting veranderde. Duits haalde uit met rechts en zag hoe de centrale verdediger met links binnen prikte: 1-2. Het spel golfde hierop op en neer, zonder dat er echt grote kansen ontstonden. Beide trainers probeerden met wissels het spelbeeld de kant van hun ploeg op te buigen. Maatsen was gevaarlijk toen hij naar binnen kwam en uithaalde, maar Zonneveld kon klemmen. In de slotfase kon Maletic van dichtbij koppen. Hij vond Zwarthoed op zijn weg. De kans was een resultaat van de tactiek van Telstar in de slotfase: alle lange mensen naar voren en pompen maar. De defensie van Go Ahead Eagles toonde zich echter weerbaar tegen het gebeuk op de Deventer deur. Het bleef hierdoor bij 1-2.

Telstar - Go Ahead Eagles 1-2 (0-1)Voor alle foto's klik HIER.