vrijdag 18 december 2015

Verlies in laatste wedstrijd 2015

NEDERLAAG VOOR GA EAGLES IN LAATSTE DUEL VAN 2015
Go Ahead Eagles heeft in de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop met 0-2 verloren van Fortuna Sittard. Door doelpunten van Joeri Schroijen en Lars Hutten namen de Fortunezen de drie punten mee naar Limburg. Door schorsingen van Sander Duits en Tom Daemen was Dennis Demmers gedwongen om twee wijzigingen op het middenveld door te voeren. De oefenmeester koos tegen Fortuna Sittard voor Norichio Nieveld en Orhan Dzepar.

De derde speler in de middenlinie van Go Ahead Eagles, Jeffrey Rijsdijk, kreeg na twaalf minuten spelen al een grote kans om de score in de Adelaarshorst te openen. Op aangeven van Randy Wolters schoof hij de bal echter naast het doel van de Limburgers. Fortuna Sittard stelde daar lange tijd weinig tegenover. De ploeg van trainer Ben van Dael liet zichzelf op eigen helft terugzakken en loerde op kansen via de counter. De voorsprong van Fortuna kwam dan ook uit de lucht vallen. Het was linksback Joeri Schroijen, in het verleden contractspeler bij Go Ahead Eagles, die de bal praktisch vanaf de achterlijn in het doel wist te prikken: 0-1 na 37 minuten.

Ook na rust waren de kansen voor beide ploegen schaars. Go Ahead Eagles wist maar moeizaam een gaatje te vinden in de hechte Sittardse defensie en als er dan al een kans te noteren viel, dan stond het vizier niet op scherp. Elvio van Overbeek (voorlangs), Bart Vriends (over) en Leon de Kogel (naast) wisten de offensieve intenties dan ook niet om te zetten in een doelpunt. De invallers Teije ten Den en Nick de Bondt als verse, aanvallende krachten in het veld trachtte Go Ahead Eagles in de eindfase van het duel de gelijkmaker te forceren. Waar de Deventenaren er niet in slaagden om het net te vinden, daar diende Fortuna Sittard enkele minuten voor tijd de definitieve genadeklap toe. Op het randje van buitenspel scoorde Lars Hutten 0-2 in de 86ste minuut. Het was vervolgens aan Theo Zwarthoed te danken dat de score niet verder opliep. Twee keer kreeg Gokan Lekesiz de kans op een derde Limburgse treffer, maar de Eagles-goalie pareerde evenzoveel keer de inzet van de Fortuna-aanvaller.

Go Ahead Eagles – Fortuna Sittard 0-2 (0-1)Voor alle foto's klik HIER.

• Doelpunten: 37' Joeri Schroijen, 86' Lars Hutten
  • Scheidsrechter: Dhr. Van de Graaf